UZ NANOE X: Uklonit će viruse, bakterije, pelud i ostale alergene | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UZ NANOE X: Uklonit će viruse, bakterije, pelud i ostale alergene

Autor Krunoslav Ćosić

Pročišćavanje zraka u kabini vozila uklonit će i neugodne mirise

 Lexus NX 2023 (5).jpg Izvor: Lexus

Lexus NX na tržište stiže u proljeće 2023., a na popisu noviteta pozornost privlači ispuštanje blago kiselih nano-iona u putnički prostor kroz uvodnike zraka klima-uređaja. U svim novim modelima NX-a putnički prostor bit će zdraviji i čišći jer će svi putnici uživati u zaštiti nove generacije sustava za pročišćavanje zraka nanoe X iz tvrtke Panasonic.

Sustav nanoe X pomaže ukloniti viruse, bakterije, pelud i ostale alergene, ali i neugodne mirise. Osim toga, blagotvorno djeluje na kosu i kožu jer smanjuje isparavanje vlage.

 Lexus NX 2023 (19).jpg Izvor: Lexus

Vozači mogu biti bezbrižni u pogledu zaštite od krađe jer najnoviji NX ima zaštitu putem sustava bez upotrebe ključa Ultra-Wideband (UWB), koji štiti od krađe i u osnovnoj je opremi za sve razine opreme.

Rizik od krađe smanjen je budući da tehnologija UWB detektira ne samo približne udaljenosti između ključa i automobila kao klasični sustavi ulaska u vozilo bez ključa već identificiraju točnu lokaciju. Precizno određivanje položaja ključa u stvarnom vremenu i sa zaštitom od krađe jamči da NX mogu upotrebljavati samo njegovi stvarni korisnici.

 Lexus NX 2023 (1).jpg
2022.12.16
Izvor: Lexus

Novost je digitalni unutarnji retrovizor s automatskim načinom prigušivanja kako bi se smanjilo zasljepljivanje od prednjih svjetala vozila iza i osigurao jasni pregled sprijeda dok poboljšano dodatno stop svjetlo ima područje osvjetljavanja koje pruža vrhunsku vidljivost i jasnoću.

Interijer je doživio promjene te će budući vozači ovog Lexusovog hibridnog modela primijetiti promjenu rasporeda prekidača na središnjoj konzoli te je upravljanje intuitivnije, a sve su funkcije povezane s vožnjom grupirane i lako dostupne nakon zaustavljanja vozila.

Elegantna unutrašnjost jednostavno blista s novim preinakama i u novim, jarkim kombinacijama boja. Unutrašnjost u kombinaciji crne i krem boje te crvene Flare i bijele za F SPORT posebno se ističe zahvaljujući novom pretincu za odlaganje koji je sad također u boji, kao i bočna stranica konzole (na strani suvozača) i obloge vrata.

Na modelima s unutrašnjosti u kombinacijama smeđe boje Hazel i tamno crvene boje pretinac za odlaganje ispred suvozača i bočna stranica konzole (na strani suvozača) također su u boji.

Vrhunski sustav ozvučenja Mark Levinson, pod autorskom palicom stručnjaka za luksuzne audio sustave i ekskluzivnog partnera tvrtke Lexus, u ponudi je kao dodatna opcija. Kako bi stvari bile praktičnije 14-inčni multimedijalni zaslon Lexus Link Connect s navigacijom u oblaku također se može dodatno naručiti za vozila s razinama opreme Comfort, Business i Executive umjesto 9,8-inčnog zaslona koji je u osnovnoj opremi.

 Lexus NX 2023 (10).jpg Izvor: Lexus

Poradilo se i na potrošnji goriva na svim modelima Hybrid i Plug-in Hybrid s ugrađenim sustavom navigacije putem sustava prediktivne učinkovite vožnje (eng. Predictive Efficient Drive). Optimizira se punjenje i pražnjenje baterije na modelima Hybrid te omogućuje upotreba potpuno električnih ili hibridnih načina rada na vozilima PHEV.

Putem podataka iz sustava navigacije utvrđuju se regularne lokacije naglog usporavanja pa se u tim situacijama pojačava regenerativno kočenje kako bi se obnovila maksimalna količina energije. Tijekom navigacije sustav proaktivno puni bateriju i tako smanjuje upotrebu motora u prometu, a ujedno optimizira upotrebu baterije ovisno o uvjetima u prometu i stanju na cesti uz posebne prilagodbe, primjerice, pri vožnji uzbrdo ili nizbrdo ili na dionicama gradskih cesta ili autocesta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI