INFRASTRUKTURA ELEKTRIČNIH VOZILA: Prihodi će rasti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

INFRASTRUKTURA ELEKTRIČNIH VOZILA: Prihodi će rasti

Autor Krunoslav Ćosić

Prati li infrastruktura povećanje broja prodanih električnih vozila?

 Punjenje Renault Twingo electric.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Uz sve češće spominjanu zabranu proizvodnje automobila s benzinskim i dizelskim motorom na horizontu na brojnim ključnim tržištima tempo prodora električnih vozila stvarno se ubrzava. Međutim, kada je u pitanju javna infrastruktura koja odgovara ovoj sve većoj potražnji, mnoge zemlje još uvijek daleko zaostaju.

Kako pokazuju najnovije prognoze iz Statista Mobility Market Outlooka, prihodi u ovom bitnom dijelu slagalice električne mobilnosti konačno počinju ulaziti u način nadoknađivanja. Kao što ova infografika pokazuje, nakon niza godina uz bilježenje sporog napretka, promet u sektoru raste značajnijom brzinom.

 charge spot,auto,ecologic,office,supply,electric car,cable,energ Izvor: Shutterstock

Kad se provjere podaci i prognoze za period od 2017. do 2027. Statista trenutačno očekuje 47,7-postotnu ukupnu godišnju stopu rasta globalnih prihoda od infrastrukture električnih vozila. Izgledi tržišta mobilnosti definiraju opseg predviđanja:

"Segment infrastrukture električnih vozila uključuje javne punionice. U ovom kontekstu javne znači da je infrastruktura za punjenje dostupna neograničenim pristupom. Stoga privatne punionice u domovima ili stambenim parkiralištima, na radnim mjestima, u prodavaonicama automobila itd. nisu uključene."

 Prihodi od infrastrukture za električna vozila, u milijardama USD), Statista.jpg
Prihodi od infrastrukture za električna vozila, u milijardama USD)
Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI