TOYOTA BZ COMPACT SUV CONCEPT: Izgleda kao da se kreće i kad miruje | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TOYOTA BZ COMPACT SUV CONCEPT: Izgleda kao da se kreće i kad miruje

Autor Krunoslav Ćosić

Do 2026. godine Toyota na europsko tržište planira plasirati šest modela iz obitelji bZ

 Toyota bZ Compact SUV Concept (4).jpg Izvor: Toyota

Zahvaljujući kratkim prevjesima i pomaknutim kutovima konceptni model Toyota bZ Compact SUV Concept se ističe kao tehnološki napredno vozilo dok uži dizajn putničkog prostora omogućuje niski koeficijent vuče i dobra aerodinamična svojstva.

Toyota je novi automobil najavila u sklopu Kenshiki foruma održanog u Bruxellesu u Belgiji, a pruža uvid u to kakvu viziju Toyota ima za obitelj vozila „bZ” (Beyond Zero). BEV konceptni model iz Toyote odražava čist i živahni dizajnerski pristup, u kombinaciji s održivim materijalima koji su manje štetni za okoliš.

 Toyota bZ Compact SUV Concept (10).jpg Izvor: Toyota

C-SUV je najveći segment u Europi. Novi baterijski električni model bZ Compact SUV, zajedno s modelom C-HR Prologue, pokazuje multitehnološki pristup tvrtke Toyota kojim tvrtka kupcima nastoji omogućiti smanjenje emisije, a pritom zadovoljava potrebe različitih profila kupaca i jamči održivost kroz proširenu ponudu proizvoda.

Toyota bZ Compact SUV dizajniran Europi, u laboratoriju Toyota European Design and Development (ED2) u Francuskoj, ističe dualnost vozila: uz minimalistički dizajn kakav se i očekuje kod BEV vozila istovremeno koncept posjeduje dozu vitalnosti i živahnosti koje nosi budućnost.

 Toyota bZ Compact SUV Concept (8).jpg Izvor: Toyota

Konceptni model dužine 4538 mm vozilo je s nula štetnih emisija, izrađeno od održivih materijala niske štetnosti po okoliš, a ujedno jamči dinamične performanse, posjeduje vodeća tehnološka rješenja i izgleda elegantno.

Aerodinamični oblik konceptnog modela dodatno naglašava njegov futuristički izgled, s 21-inčnim kotačima gurnutim u kutove za agresivni izgled, zbog čega izgleda kao da se kreće i kad miruje. Zahvaljujući kratkim prevjesima i pomaknutim kutovima ističe se kao tehnološki napredno vozilo dok uži dizajn putničkog prostora omogućuje niski koeficijent vuče i dobra aerodinamična svojstva.

 Toyota bZ Compact SUV Concept (6).jpg Izvor: Toyota

Sjedala su izrađena od organskih i recikliranih materijala kako bi se uklapala u temu „Beyond Zero” (dalje od nulte emisije). Osobni pomoćnik ugrađen u automobil povezuje vozača i putnike s vozilom putem audio i vizualnih signala te svjetlosnih signala koji su posvuda u putničkom prostoru, a reagiraju na zahtjeve ili komande putnika sprijeda ili straga.

Toyota u Europi do 2026. godine planira uvesti šest modela u okviru obitelji bZ (Beyond Zero). Raznolik asortiman elektrificiranih proizvoda pomoći će Toyoti da brže ostvari svoj cilj ugljične neutralnosti, koji želi ostvariti do 2050.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI