PLANIRAJTE SVOJE SLJEDEĆE PUTOVANJE: Uz ovih 8 savjeta za Google karte | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PLANIRAJTE SVOJE SLJEDEĆE PUTOVANJE: Uz ovih 8 savjeta za Google karte

Autor Krunoslav Ćosić

Uštedjet ćete novac, lakše ćete se koordinirati s prijateljima i obitelji ukoliko idete na skijanje

  Izvor: DANIEL SAMBRAUS / Sciencephoto / Profimedia

Isplanirajte svoje putovanje kao profesionalac uz savjete Google Mapsa.

Pronađite najbolju cijenu goriva u svojoj blizini: s cijenama goriva koje vrtoglavo rastu, čak i najmanja razlika po litri pomaže u uštedi. Kada se trebate zaustaviti, upotrijebite Google Maps i potražite obližnje benzinske postaje te vidite njihove cijene kako biste dobili najbolju ponudu.

Povećajte učinkovitost goriva: Google Maps vam može pomoći da održite rezervoar punim malo dulje preporučujući rutu s najučinkovitijom potrošnjom goriva. Da biste uključili rute s uštedom goriva dodirnite tri točkice na zaslonu s uputama, zatim dodirnite "Opcije rute" i uključite "Preferiraj rute s uštedom goriva".

 Google-Maps-Karte-2.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Izbjegavajte cestarine: izbjegavajte skupe ceste i autoceste kada navigirate do odredišta. Kako biste se u potpunosti klonili cestarina, jednostavno dodirnite tri točkice u gornjem desnom kutu svojih uputa na Google kartama kako biste vidjeli opcije rute i odaberite "Izbjegni cestarine".

Iskoristite vrijeme za odmor

Odredite najbolje vrijeme za odlazak: promet do popularnih odredišta, poput odlaska na skijanje, može biti nepredvidiv. Kako biste bili sigurni da nećete zapeti u prometu veći dio svoje vožnje postavite vrijeme do kojeg želite krenuti ili stići kako biste vidjeli koliko će vam vremena trebati da stignete na odredište.

Pronađite korisne informacije i uštedite dragocjeno vrijeme: nakon što stignete na odredište za odmor, upotrijebite informacije o Popularnim vremenima i Live Busyness da biste vidjeli kada je u restoranima najveća gužva kako biste znali na kojim ćete se mjestima vjerojatno smjestiti odmah. Također možete upotrijebiti značajku popularnih jela kako biste brzo saznali koje stavke morate probati i lokalne favorite na jelovniku.

  Izvor: Google

Brže dobivanje uputa s novim widgetima: widget za prikvačeno putovanje omogućuje vam pristup čestim putovanjima koja su prikvačena na kartici Go izravno s početnog zaslona vašeg iOS-a — tako da možete vidjeti svoje procijenjeno vrijeme dolaska na odredište, sljedeće polaske za putovanja javnim prijevozom i predložena ruta za vožnje.

Da biste dodali widget prvo provjerite imate li najnoviju aplikaciju Google karte. Zatim dodirnite i držite widget ili prazno područje na početnom zaslonu dok se vaše aplikacije ne zatresu, a zatim dodirnite 'Dodaj gumb' u gornjem lijevom kutu. Kada pronađete aplikaciju Google Maps, dodirnite je, prijeđite prstom da biste odabrali widget, zatim dodirnite "Dodaj widget".

Planirajte kao profesionalac

Planirajte aktivnosti kao grupa: s grupnim popisima u Google kartama, planiranje s prijateljima ili obitelji jednostavno je i učinkovito dajući vam mogućnost da zajedno izradite itinerer aktivnosti za odmor dodavanjem mjesta na koja možete ići i stvari koje možete raditi kao grupa.

Dodatni savjet: također možete podijeliti svoju lokaciju u stvarnom vremenu sa svojom grupom kako biste se lakše sastali ili pronašli jedni druge ako se razdvojite.

Pristup uputama izvan mreže, dok na ekranu piše da nema usluge? Nema problema. Još uvijek možete pronaći svoj put čak i ako imate loš prijem ili skup podatkovni paket. Preuzmite kartu područja unaprijed kako biste i dalje mogli pristupiti uputama i navigaciji skretanje po skretanje čak i ako se ne možete povezati s internetom.

Da biste to učinili dodirnite svoju profilnu sliku u Kartama, dodirnite Offline karte, zatim Odaberite vlastitu kartu. Odavde prilagodite kartu tako da pokriva područje koje želite preuzeti i koje će vam biti dostupno za referencu na vašim avanturama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI