STIŽE SPECTRE: Ovo je prvi električni Rolls-Royce | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STIŽE SPECTRE: Ovo je prvi električni Rolls-Royce

Autor Krunoslav Ćosić

Proizvođač luksuznih automobila s prodajom novog fastback modela planira krenuti u 2023. godini

 Rolls-Royce Spectre  (1).jpg Izvor: Rolls-royce

Rolls-Royce je predstavio svoj prvi potpuno električni model koji će u prodaju krenuti sljedeće godine. Rolls-Royce Spectre s dvoja vrata i četiri sjedala dužine 5453 mm ima sve vrhunske elemente po kojima je marka poznata. S prednje strane Spectreov tretman podijeljenih prednjih svjetala presječen je najširim rešetka ikada dodijeljena Rollsu.

Poklopac motora ima posebno aero-podešenu figuricu Spirit of Ecstasy za koju se kaže da je proizvod 830 kombiniranih sati modeliranja dizajna i testiranja u zračnom tunelu. Rešetka povećava koeficijent otpora automobila, koji sa samo 0,25 cd čini Spectre najaerodinamičnijim automobilom tvrtke ikada.

 Rolls-Royce Spectre  (10).jpg Izvor: Rolls-royce

Spectreov beskompromisan karakter artikuliran je linijama skulpturalne čistoće. Njegova ispravljena forma je uzbudljiva u svakom smislu; linija blatobrana dočarava dinamiku dok se linija vala oštro sužava na prednjem dijelu stvarajući iluziju kretanja čak i kada je automobil miran. Tijekom cijelog putovanja Spectre ostaje samouvjeren, klizeći s neobuzdanim atletizmom.

Dizajniran kao stilska veza između prednjeg i stražnjeg dijela Spectrea okomiti svijetli dio stražnjih svjetala odaje počast legendarnoj osvijetljenoj rešetki i njezinim uspravnim lopaticama. Dizajneri Rolls-Roycea s ljubavlju nazivaju stražnja svjetla 'otokom detalja' zbog toga kako se njihove glatke ploče graciozno uzdižu iz stražnje siluete Spectrea stvarajući jednu točku susreta gdje se spajaju sve linije elegantnog dizajna fastbacka.

 Rolls-Royce Spectre  (16).jpg Izvor: Rolls-royce

Spectreovo stražnje sjedalo je majstorski tečaj onoga što se događa kada standardni koncept guraju dizajneri, inženjeri i obrtnici svjetske klase u Domu Rolls-Roycea u Goodwoodu. Kontinuirani dizajn sjedala obavija se oko putnika, učahurivši ga mekom kožom.

Konačne brojke o snazi, ubrzanju i dometu još se dorađuju jer Spectre težak 2975 kg ulazi u završnu fazu prije završetka u drugom kvartalu 2023. Preliminarni podaci pokazuju da se očekuje da će Spectre imati potpuno električni doseg od 520 kilometara (prema WLTP-) i nudi 900 Nm okretnog momenta iz svog pogonskog sklopa od 430 kW. Predviđeno je da će od 0 – 100 km/h ubrzavati za 4,5 sekundi.

 Rolls-Royce Spectre  (5).jpg Izvor: Rolls-royce

 Rolls-Royce Spectre  (8).jpg Izvor: Rolls-royce

Budući da još predstoje mnogi mjeseci testiranja i optimizacije Spectrea, ove brojke podložne su promjenama prije službene potvrde prije lansiranja na tržište u četvrtom tromjesečju 2023.

Tvrtka procjenjuje da će u prvoj punoj godini proizvodnje Spectre činiti petinu ukupne prodaje Rolls-Roycea. Najsnažniji Rolls-Royce ikad duhovni je nasljednik Phantom Coupéa i amblem umijeća u savršenom skladu s električnom tehnologijom.

Godine 1900. suosnivač Rolls-Roycea Charles Rolls prorekao je električnu budućnost za automobile. Nakon što je nabavio električno vozilo pod nazivom The Columbia Electric Carriage predvidio je njegovu prikladnost kao čistu, bešumnu alternativu motoru s unutarnjim izgaranjem – pod uvjetom da postoji dovoljna infrastruktura koja ga podržava. Danas, više od 120 godina kasnije, došlo je vrijeme da Rolls-Royce Motor Cars ispuni proročanstvo svog utemeljitelja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI