USPJEŠAN LET: Prvi potpuno električni avion | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

USPJEŠAN LET: Prvi potpuno električni avion

Autor Smartlife

Eviation Alice, prvi potpuno električni avion, uspješno je završio svoj prvi let

 Eviation Alice (10).jpeg Izvor: Eviation

Prvi potpuno električni putnički avion kompanije Eviation uspješno je završio svoj prvi let u Moses Lakeu.

"Danas počinje nova era avijacije - uspješno smo elektrificirali nebo nezaboravnim prvim Aliceovim letom", rekao je Gregori Davis, predsjednik i izvršni direktor kompanije Eviation. "Ljudi sada znaju kako izgleda i zvuči pristupačna, čista i održiva avijacija po prvi put u potpuno električnom avionu s fiksnim krilima. Ova revolucionarna prekretnica će dovesti do inovacija u održivom zračnom prometu i oblikovati putnička i teretna putovanja u budućnosti".

 Eviation Alice (1).jpg Izvor: Eviation

Kompanija kaže da Alice ne proizvodi emisije štetnih plinova, značajno smanjuje buku i košta samo djelić rada po satu leta u usporedbi s lakim mlažnjacima ili vrhunskim turbopropelercima. Eviation Alice je namijenjen komercijalnim i teretnim letovima, a obično će obavljati letove u rasponu od 250 do 400 km.

Cape Air i Global Crossing Airlines, američke regionalne avio-kompanije, naručile su 75 odnosno 50 Alice aviona dok je DHL Express prvi kupac 12 Alice eCargo teretnih aviona.

 Eviation Alice (8).jpg Izvor: Eviation

Izvršni direktor kompanije Eviation ipak upozorava: "Najveći izazov koji Eviation mora nadvladati su baterije. Zaista je potrebno da industrija poveća gustoću energije u ćelijama. Ako tehnologija baterija kasni, možda ćemo pomjeriti datum isporuke".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI