Kako pronaći najbolju ponudu za vaš sljedeći let avionom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Kako pronaći najbolju ponudu za vaš sljedeći let avionom

Autor Ivan Vukić

Privatno ili poslovno putovanje uvijek predstavlja stres, manji ili veći

 Avionska karta.jpg Izvor: Google

Od travnja do kolovoza ove godine pretraživanja "najjeftinijih zrakoplovnih karata" porasla su za više od 240% u SAD-u. Tijekom istog razdoblja najčešće pretraživana pitanja vezana uz putovanja zrakoplovom uključivala su "kada je najbolje vrijeme za rezervirati let?" i "kako pronaći jeftine letove?".

Google je analizirao petogodišnje povijesne podatke o cijenama zrakoplovnih karata kako bi potražio pouzdane uzorke u podacima. Evo što su pronašli.

Najjeftiniji dani za let

Povijesno gledano, bilo je jeftinije letjeti sredinom tjedna nego vikendom - osobito nedjeljom. U prosjeku, letovi koji polaze ponedjeljkom, utorkom ili srijedom bili su 12% jeftiniji od polazaka vikendom. Ako se izuzmu međunarodna odredišta potencijalna ušteda bila je čak i veća od 20%.

 Aerodrom djevojka.jpg Izvor: Freepik

Direktan let u odnosu na presjedanje

Spremnost na presjedanje jedan je od najboljih načina da uštedite novac kada letite. U prosjeku, cijene direktnih karata bile su 20% više od leta s presjedanjima.

Najbolji dan u tjednu za rezerviranje avionskih karata

Ako kupujete karte za letove zrakoplovom utorkom, srijedom ili četvrtkom umjesto subotom ili nedjeljom cijene su u prosjeku bile samo 1,9% niže u posljednjih pet godina. Dakle, ako je do vašeg putovanja još samo nekoliko tjedana nemojte čekati utorak - rezervirajte svoj let odmah.

Idealan broj dana prije polaska za rezervaciju leta

Za domaće letove u SAD-u cijene su obično najniže 21-60 dana prije leta, a prosječne cijene padaju na najnižu razinu 44 dana prije polaska. Ali imajte na umu da ti obrasci možda neće vrijediti za vašu specifičnu rutu pa je planiranje i rano rezerviranje obično dobra ideja.

 Avion zrakoplov.jpg Izvor: Freepik

Najbolje vrijeme za rezerviranje letova za Dan zahvalnosti ili Božić: za američka putovanja za Dan zahvalnosti trebali biste planirati malo unaprijed. U prošlosti su najniže cijene obično bile 36-74 dana prije polaska, a najniže cijene padale su 52 dana prije polaska.

Za američka putovanja oko Božića najniže prosječne cijene bile su 22 dana prije polaska, ali to bi moglo biti i kraće. Cijene imaju tendenciju pada između 20 i 88 dana prije polaska.

Još 3 načina za pronaći dobru ponudu

Provjerite preko Google Flights jesu li današnje cijene niske, tipične ili visoke. Potražite svoje polazište i odredište i vidjet ćete uvide u cijene kako biste znali je li trenutna cijena dobra ponuda u usporedbi s cijenama koje je Google katalogizirao u zadnjih 12 mjeseci za slične letove. U odabranim pretraživanjima također će vas obavijestiti ako se predviđa da će se cijene značajno promijeniti u budućnosti.

Uključite praćenje cijena kako ne biste propustili dobru ponudu. Uključite praćenje cijene za svoje odredište i datume putovanja, a Google će vam poslati e-poruku ako se cijene značajno promijene. Ili, ako ste fleksibilniji s vremenom kada možete putovati onda možete uključiti praćenje za "Bilo koji datum" kako biste primali obavijesti o sniženjima cijena letova koji polaze u sljedećih 3 do 6 mjeseci.

  Izvor: Krunoslav Ćosić

Upotrijebite prikaz kalendara, tablicu datuma i grafikon cijena da vidite kako se cijene karata mijenjaju. Kalendarski prikaz i mreža s datumima omogućuju vam da vidite koliko možete uštedjeti ako ste fleksibilni u pogledu datuma odlaska i povratka. Graf cijena pokazuje kako izgledaju cijene za putovanje dugo 'X broj dana', ovisno o datumu polaska.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI