NOVI RAV4: Nova multimedija, povezivost i sigurnosne nadogradnje | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVI RAV4: Nova multimedija, povezivost i sigurnosne nadogradnje

Autor Krunoslav Ćosić

Proizvodnja novog modela za Europu započet će u trećem kvartalu 2022.

 Toyota RAV4 za 2023 (6).jpg Izvor: Toyota

Cijeli niz Toyotinih hibridnih električnih i plug-in hibridnih električnih modela dobit će nadogradnju, a najprodavaniji rekreacijski SUV na svijetu, Toyota RAV4, imat će nove multimedijske sustave i novu prilagodljivu digitalnu ploču s instrumentima.

Multimedijski sustav uključuje novi 10,5-inčni zaslon u boji visoke razlučivosti te će preko njega standardno pristupati navigaciji u oblaku koja omogućuje precizno planiranje putovanja s informacijama koje se stalno ažuriraju. Vozač će u vožnji primati pojedinosti o prometu uživo i informacije o događajima na cesti te o tome koliko je lako ili teško pronaći parkirno mjesto u blizini odredišta.

 Toyota RAV4 za 2023 (8).jpg Izvor: Toyota

Kroz „Smart Service“ paket putem bežične mreže kupci će moći pristupiti najnovijim Toyotinim multimedijskim i navigacijskim sustavima bez potrebe uparivanja pametnog telefona s vozilom. Jasno, telefoni će se moći upariti za korištenje Android Auto i Apple CarPlay aplikacija, s tim da će za Appleov servis biti dostupna bežična integracija, bez povezivanja kabelom.

Kroz popratnu aplikaciju za pametne telefone MyT kupci mogu pratiti različite informacije o vozilu kao što su analitika vožnje, razina goriva, upozorenja i praćenje vozila.

Toyota će u novom RAV4 ponuditi više načina komunikacije s automobilom pomoću novog ugrađenog glasovnog asistenta koji će odgovoriti na izgovorene naredbe za podešavanje kontrola klimatizacije, odabir multimedijskih opcija, telefoniranje ili otvaranje i zatvaranje prozora.

Prije samo treba izgovoriti „Hej Toyota“ pa kažete li „hladno mi je“ vaše vozilo će odgovoriti zatvaranjem prozora ili podizanjem temperature klima uređaja.

Dodatni, opcijski multimedijski sustav uključuje ugrađeni navigacijski sustav koji će raditi kada nije dostupna podatkovna veza. Prepoznaje i znakove na autocesti i može dati lokalna upozorenja o vremenu i obavijestiti vozača o ograničenim zonama niske emisije (LEZ).

 Toyota RAV4 za 2023 (7).jpg Izvor: Toyota

Vlasnik Toyote RAV4 će i dok nije pored odnosno u vozilu moći koristiti neke od usluga. Poznata pitanja o tome jeste li ostavili otvoren prozor, otključana vrata ili upaljena svjetla nakon što ste izašli iz automobila rješavaju se daljinskim obavijestima kako bi se potvrdilo da je vozilo sigurno. Ova je značajka standardna u svim novim modelima RAV4.

Daljinski je omogućeno zaključavanje i otključavanje vrata, kratko paljenje svjetala što olakšava uočavanje vozila na velikom ili prometnom parkiralištu. Ove značajke su nove standardne opcije u modelima srednje klase, zajedno s daljinskim upravljanjem klima uređajem za zagrijavanje ili hlađenje kabine prije putovanja.

Stiže i nova digitalna ploča s instrumentima kako bi vozač samo jednim pogledom na ploču mogao lako uočiti i uzeti u obzir ključne podatke o vozilu, bez da gubi fokus na vožnju i cestu ispred vozila. Novi RAV4 uvodi novu digitalnu ploču s instrumentima koja dolazi s fleksibilnim postavkama zaslona.

 Toyota RAV4 za 2023 (1).jpg Izvor: Toyota

Postoji izbor između četiri stila i tri rasporeda i mogućnosti personalizacije za veliki, 12,3-inčni TFT zaslon tako da vozač može odabrati najrelevantnije potrebne informacije između brojčanog brzinomjera i digitalnih brojčanika, mjerača ekološke vožnje, informacije o pjesmi ili zaslon prilagodljivog tempomata. Odaberete li RAV4 s osnovnim paketom opreme dobit ćete 7-inčni zaslon.

Toyota Safety Sense funkcije

Usluge mogu upozoriti vozača i pomoći u izbjegavanju šireg raspona uobičajenih rizika od prometnih nesreća. Sustav predsudarne zaštite (PCS) dobiva podršku za raskrižja koja može pomoći sigurnijem skretanju.

 Toyota RAV4 za 2023 (4).jpg Izvor: Toyota

Otkrit će hoće li automobil prijeći putanju vozila iz suprotnog smjera te ima li pješaka koji prelaze cestu kojom se vozilo kreće upozoravajući vozača i, ako je potrebno, pokreće kontrolu kočenja kako bi se izbjegao udar.

Nova značajka je pomoć pri upravljanju u nuždi koja vozaču pomaže izbjeći pješaka koji je zakoračio na cestu dok drži automobil pod kontrolom i unutar vozne trake. U izvedbi RAV4 Plug-in sustav će također prepoznati i reagirati na bicikle i parkirana vozila. RAV4 Plug-in PCS dobiva i mogućnost detekcije vozila iz suprotnog smjera u voznoj traci automobila i smanjuje rizik od direktnog frontalnog sudara. Fotografije koje prenosimo su iz prototipa te je moguće da će se finalni dizajn nešto razlikovati.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI