HYUNDAI IONIQ 6: 610 km potpuno električnog dosega s jednim punjenjem | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HYUNDAI IONIQ 6: 610 km potpuno električnog dosega s jednim punjenjem

Autor Krunoslav Ćosić

Potpuno električno vozilo bit će jedno od energetski najučinkovitijih električnih vozila na tržištu

 Hyundai Ioniq 6 (14).jpg Izvor: Hyundai

Elektrificirani Hyundaijev streamliner pokreće baterija od 77,4 kWh spojena s aerodinamično oblikovanom siluetom te će uz WLTP procijenjenu potrošnju energije ispod 14 kWh/100 km Ioniq 6 moći prevaliti i više od 610 kilometara. U podnicu je ugrađena baterija kapaciteta 77,4 kWh koja podržava brzo punjenje snagom od 350 kW - od 10 do 80 posto baterija se puni za samo 18 minuta.

Baterija dugog dometa može se kombinirati s dva elektromotora, bilo sa stražnjim pogonom (RWD) ili pogonom na sva četiri kotača (AWD). Vrhunska postavka s dvostrukim motorom je opcija AWD koja proizvodi kombiniranu izlaznu snagu od 239 kW i 605 Nm okretnog momenta. Ova konfiguracija može ubrzati od 0 km/h do 100 km/h za 5,1 sekundu. U ponudi će biti i standardna baterija kapaciteta 53 kWh sa stražnjim pogonom, a potrošnja ove baterije je 14 kWh/100 km.

 Hyundai Ioniq 6 (8).jpg Izvor: Hyundai

 Hyundai Ioniq 6 (16).jpg Izvor: Hyundai

Automobil na međuosovinskom razmaku od 2950 mm dolazi s dvobojnom ambijentalnom rasvjetom sa sinkronizacijom brzine, uz EV Performance podešavanje i Active Sound Design za poboljšanje personaliziranog iskustva vožnje.

Hyundaijev najaerodinamičniji stil do sada duljine od 4855 mm daju mu izrazito elegantan i moderan izgled koji ga izdvaja od mase sličnih električnih vozila. Dvobojna ambijentalna rasvjeta omogućuje vozaču da prilagodi izgled i dojam unutarnje kabine odabirom iz spektra od 64 boje i šest unaprijed odabranih tema.

Android Auto i Apple CarPlay

U interijeru su dostupna četiri USB priključka tipa C i jedan USB priključka tipa A tako da se mogu spojiti različiti pametni telefoni, bez obzira na vrstu kabela s kojom dolaze. Znamo da novi modeli Android pametnih telefona na oba kraja kabela imaju USB-C priključak, a isti tip priključka ima i iPhone, što mnogi novi automobili ne podržavaju.

 Hyundai Ioniq 6 (6).jpg Izvor: Hyundai

Podržani su Android Auto i Apple CarPlay te bežično (OTA, over-the-air) ažuriranja softvera za različite kontrolere. Hyundai također izdaje nezamjenjive tokene (NFT) posvećene Ioniqu 6 kako bi pružio ekskluzivne pogodnosti.

Dostupna je podrška za višestruku Bluetooth vezu tako da se dva uređaja mogu upariti istovremeno — jedan za telefonske pozive i jedan za streaming glazbe. Osam zvučnika vrhunskog zvučnog sustava Bose, uključujući subwoofer, strateški su raspoređeni po cijelom vozilu za visokokvalitetno iskustvo slušanja. Navigacijski sustav dolazi s ažuriranjima Bluelink Infotainment/ažuriranja karte.

 Hyundai Ioniq 6 (1).jpg Izvor: Hyundai

Dva ekrana po 12 inča dijagonale sadrže napredne tehnologije za poboljšano digitalno korisničko iskustvo koje se može prilagoditi potrebama vozača i putnika. Infotainment sustav Ioniqa 6 pruža mapiranje radijusa putovanja u stvarnom vremenu na temelju trenutnog stanja napunjenosti. Povezane automobilske usluge sustava također pomažu u traženju i planiranju najbolje rute koja uključuje stanicu za punjenje na putu.

S obzirom na loše vijesti koje dolaze iz segmenta energije te moguće restrikcije Hyundai ima odlično rješenje - Ioniq 6 kao i Ioniq 5 prije njega pruža inovativnu funkciju tehnologije vehicle-to-load (V2L) koja korisnicima omogućuje punjenje bilo kojih električnih uređaja.

To je idealno za napajanje potrepština tijekom nestanka struje, kampiranja ili projekata na otvorenom. V2L je omogućen pomoću dostupnog dodatnog adaptera i ulazi u vanjski priključak za punjenje. Uz vanjsku utičnicu postoji druga utičnica ispod stražnjeg reda sjedala za punjenje prijenosnih računala, telefona i drugih uređaja.

 Hyundai Ioniq 6 (5).jpg Izvor: Hyundai

Sustavi pomoći u vožnji

Na popisu naprednih Hyundai SmartSense sustava pomoći u vožnji su Highway Driving Assist 2 (HDA 2, Sustav pomoći u vožnji autocestom) koji pomaže u održavanju postavljene udaljenosti i brzine od vozila ispred pri vožnji na autocesti i pomaže u centriranju vozila u voznom traku tijekom vožnje, čak i u zavoju.

U slučaju da vozilo sa strane vozi vrlo blizu, pomaže da se prilagodi putanja vozila, da vozilo ne bude u opasnosti. Ako vozite brže od određene brzine, držeći upravljač i upravljajući prekidačem pokazivača smjera, sustav automatski mijenja traku u naznačenom smjeru.

 Hyundai Ioniq 6 (18).jpg Izvor: Hyundai

Smart Cruise Control (SCC, Pametni tempomat) pomaže u održavanju udaljenosti od vozila ispred i održava brzinu koju je odredio vozač odražavajući naučeni stil vožnje vozača. Forward Collision-Avoidance Assist (FCA, Sustav pomoći za izbjegavanje frontalnog sudara) pomaže u izbjegavanju sudara s objektima ispred vozila tijekom vožnje.

SEL i Limited paketi opreme uključuje poboljšane Funkcije izbjegavanja sudara u križanju (Junction Crossing), sustave Lane-Changing Oncoming i Lane-Changing Side zajedno sa Sustavom za izbjegavanje sudara (Evasive Steering Assist). Tijekom vožnje kroz raskrižje, ako postoji opasnost od sudara s nadolazećim vozilima s lijeve ili desne strane, sustav automatski pomaže pri hitnom kočenju.

 Hyundai Ioniq 6 (17).jpg Izvor: Hyundai

Prilikom mijenjanja traka tijekom vožnje, ako postoji opasnost od sudara s nadolazećim vozilom u susjednom traku ili vozilom ispred u susjednom traku, automatski pomaže pri izbjegavanju upravljanjem. A tijekom vožnje, ako postoji opasnost od sudara s pješakom, koji je djelomično na planiranoj putanji vozila, automatski pomaže pri izbjegavanju upravljanjem.

Na popisu su i mnogi drugi napredni sustavi - sustav za izbjegavanje sudara u mrtvom kutu, nadzor mrtvog kuta, sustav pomoći pri parkiranju, pametna pomoć pri parkiranju na daljinu kad ste izvan vozila pomoću sustava Remote Operation.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI