Digitalni ključ za automobile u pametnom telefonu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Digitalni ključ za automobile u pametnom telefonu

Autor Krunoslav Ćosić

Hyundai GV60 Genesis bit će prvo električno vozilo koje će podržavati ultra-širokopojasne (UWB) digitalne ključeve

 Samsung digitalni ključ Samsung Pass (7).jpg Izvor: Samsung

Samsung će za otključavanje Hyundaijevog automobila ponuditi digitalni ključ kroz u ovom trenutku sedam modela pametnih telefona: Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra, Galaxy Z Fold3, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy Z Fold2, Galaxy Note 20 Ultra.

U telefone mora biti ugrađena UWB tehnologija, a zatim se preko aplikacije Samsung Pass, u kojoj se čuva digitalni potpis, ID i lozinka, omogućava otključavanje automobila pametnim telefonom.

Korisnici mogu otključati svoj automobil pametnim telefonom tako što ćete jednostavno prići do njega dok će se on ponovo zaključati tako što ćete samo dodirnuti senzor na vratima. UWB bežična tehnologija omogućava pametnom telefonu da se poveže i komunicira direktno s automobilom.

 Samsung digitalni ključ Samsung Pass (6).gif Izvor: Samsung

Jednom kada se digitalni ključ registrira Hyundai GV60 Genesis može identificirati ovlaštene Galaxy uređaje i otključati vrata bez uporabe fizičkog ključa. Ovim opcijama korisnici su na svojim automobilima dobili visoku tehnološku nadogradnju.

Uslugu Samsung do kraja 2022. godine planira proširiti na Samsung Wallet koji će također omogućiti korisnicima sigurno čuvanje i upravljanje digitalnim ID-ovima, bording kartama, vaučerima i kreditnim karticama na svom pametnom telefonu. Uz Samsung Pass i Samsung Wallet aplikacije korisnik sve što mu je potrebno tijekom dana može držati na jednom, sigurnom, praktičnom i zgodnom mjestu.

Proces instalacije i aktivacije digitalnog ključa jednostavan je, a nakon par koraka digitalni ključ spreman je za korištenje. Za aktivaciju je potrebno instalirati i otvoriti aplikaciju Genesis Connected Service u automobilu, izabrati meni „Vozilo“ te potom u izborniku „Digitalni ključ“ odabrati opciju „Registrirajte se“ u aplikaciji Genesis Connected. Nakon registracije digitalni ključ spreman je za korištenje.

 Samsung digitalni ključ Samsung Pass (4).jpg Izvor: Samsung

Ovisno o postavkama automobila korisnik može otključati auto na dva načina koristeći UWB. Vrata se mogu otvoriti pritiskom na kvaku dok je pametni telefon u torbi ili džepu ili se mogu automatski otključati pomoću pametnog telefona jednostavnim približavanjem automobilu. Oba načina se mogu koristiti naizmjence tako da uvijek možete izabrati opciju koja vam najviše odgovara.

Preko aplikacije je moguće pokrenuti i neke druge funkcionalnosti poput trubljenja – primijetite li da se netko kreće oko vašeg automobila, a vi se nalazite na balkonu, možete aktivirati trubljenje putem pametnog telefona. Moguće je daljinski pokrenuti automobil prije ulaska u vozilo pritiskom na tipku motora u aplikaciji Samsung Pass (zgodno ako želite rashladiti ili zagrijati kabinu).

 Samsung digitalni ključ Samsung Pass (4).gif Izvor: Samsung

Nadalje, digitalni se ključ može podijeliti s članovima obitelji ili s bilo kime. Sve što je potrebno učiniti kako bi podijelili svoj digitalni ključ s tri svoja kontakta je izabrati ih s liste i kliknuti na „Pošalji digitalni ključ.“

Osoba će dobiti tekstualnu poruku koja ju vodi kroz podešavanje digitalnog ključa na Galaxy pametnom telefonu. Jednom kad je ključ podijeljen, primatelj ga može odmah početi koristiti dodavanjem u svoj Samsung Pass. Vlasnici mogu čak i kontrolirati koliko dugo dodatni korisnici imaju pristup ključu i opozvati pristup ukoliko je to potrebno.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI