PRVI 6G FORUM: Sljedeće hiper-povezano iskustvo za sve | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRVI 6G FORUM: Sljedeće hiper-povezano iskustvo za sve

Autor Krunoslav Ćosić

Samsung Electronics organizira prvi 6G forum kako bi predstavio komunikacijske tehnologije sljedeće generacije

 Samsung 6G forum (3).jpg Izvor: Samsung

Iako tek živimo u 5G svijetu koji se polako razvija veliki proizvođači već razmišljaju o sljedećoj generaciji mobilne telefonije – 6G očekujemo već oko 2028. godine, a prve komercijalne mreže oko 2030.

Prvi ikada Samsung 6G seminar pod temom „Sljedeće hiper-povezano iskustvo za sve“ (The Next Hyper-Connected Experience for All.) održat će se 13. svibnja 2022. godine s početkom u 2 sata iza ponoći, a prethodno je potrebna registracija putem web stranice događaja https://Samsung6gForum.com.

Sve novosti vezane uz događaj bit će poslane putem maila, a registrirani sudionici mogu postavljati pitanja na web-stranici uoči svakoga dijela. Samsung 6G forum okupit će vodeće globalne stručnjake iz akademske zajednice i industrije u području komunikacijskih tehnologija sljedeće generacije kako bi detaljno raspravljali o budućnosti tehnologija koje će pridonijeti značajnim promjenama u cijelom svijetu do 2030. godine.

 Samsung 6G forum (2).jpg Izvor: Samsung

Forum će biti podijeljen u dva dijela i emitirat će se uživo putem Samsung Youtube kanala. Svaki dio sadržavat će govore stručnjaka nakon kojih će uslijediti panel diskusija.

„Uzbuđeni smo što ćemo ugostiti naš prvi forum koji je posvećen isključivo dijeljenju znanja i uvida u 6G tehnologiju te širenju naše vizije. Kao dodatak Samsung AI seminaru i Samsung Security Tech seminaru kojega održavamo svake godine pod nazivom „Samsung Tech Forum”, novi Samsung 6G forum osnažit će našu poziciju na ovome području. Radujemo se raspravljati o povezanim ključnim temama s kolegama, stručnjacima i sa svim zainteresiranima za komunikacijske tehnologije sljedeće generacije”, izjavio je Sebastian Seung, predsjednik i voditelj odjela za istraživanje.

 Sebastian Seung, Samsung.jpg
Sebastian Seung, Samsung
Izvor: Samsung

Odjel za istraživanje tvrtke Samsung Electronics djeluje kao napredno središte za razvoj tvrtke, a prednjači pri budućim tehnologijama za DX odjel (Device eXperience) tvrtke.

Jutarnji dio – 6G Zračno sučelje (2:00-5:10 CEST)

Jutarnji dio započet će uvodnim riječima Sebastiana Seunga. Detaljne stručne razgovore o temi „6G Zračno sučelje“ izlagat će Jeffrey Andrews, profesor na Sveučilištu Texas u Austinu, Charlie Zhang, viši potpredsjednik Samsung Researcha America, Takehiro Nakamura, viši potpredsjednik i generalni direktor 6G Laboratorija u NTT DOCOMO, i John Smee, viši potpredsjednik inženjeringa u Qualcomm Technologies, Inc. Nakon toga slijedi panel diskusija koju će voditi Juho Lee, suradnik u Samsung Researchu.

Poslijepodnevni dio – Inteligentna mreža za 6G (6:10-9:10 CEST)

Poslijepodnevni dio, pod temom „Inteligentna mreža za 6G“, započet će govorom Tarika Taleba, profesora na Sveučilištu u Oulu, nakon kojega će uslijediti govori SeungJooa Maenga, stručnjaka u mrežnom poslovanju iz tvrtke Samsung Electronics, Byonghyoa Shima, profesora na Seulskom nacionalnom sveučilištu te Shin Jina, profesora na Southeast Sveučilištu u Kini.

Nakon njihovih izlaganja, uslijedit će panel rasprava koju će voditi Sunghyun Choi, izvršni potpredsjednik i voditelj Centra za istraživanje naprednih komunikacija u odjelu za istraživanje, Samsung Electronics.

 Samsung 6G forum.jpg Izvor: Samsung

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI