SVJETSKA PREMIJERA: Volkswagen ID. Aero | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SVJETSKA PREMIJERA: Volkswagen ID. Aero

Autor Krunoslav Ćosić

Najnoviji električni model je prva potpuno električna limuzina marke Volkswagen

 Volkswagen ID. Aero (3).jpg Izvor: Volkswagen AG

Volkswagen otkriva svoje konceptno vozilo kao najavu perjanice obitelji ID - model Aero s četvora vrata nudi protočan dizajn koji je kombinacija optimizirane aerodinamike i elegantnih linija.

Šesti član obitelji ID., nakon modela ID.3, ID.4, ID.5 i ID.6 te legendarnog modela ID. Buzz, također je potpuno električni model i u budućnosti će biti dio ponude premium segmenta srednje veličine diljem svijeta.

Očekuje se da će proizvodna verzija za Kinu biti u prodaji tijekom druge polovice 2023. dok Volkswagen također planira krenuti s proizvodnjom serijske verzije modela za Europu u svom pogonu u Emdenu tijekom 2023.

 Volkswagen ID. Aero (5).jpg Izvor: Volkswagen AG

Volkswagen ID. Aero dužine gotovo pet metara imat će uz litij-ionsku bateriju od 77 kWh i doseg od 620 kilometara, puno prostora i premium unutrašnjost. Krov se straga elegantno spušta u coupé stilu i pridonosi postizanju izvrsnog koeficijenta otpora zraka od 0,23.

Modularna platforma za električna vozila (MEB) marke Volkswagen dodatno omogućuje kratke prevjese, dug međuosovinski razmak i iznimno prostranu unutrašnjost vozila. Sportski 22-inčni dvobojni kotači dizajnirani su u stilu turbine i integrirani su u ravnini s kućištima kotača. Klasične kvake na vratima zamijenjene su osvijetljenim dodirnim površinama, koje dodatno smanjuju otpor.

 Volkswagen ID. Aero (4).jpg Izvor: Volkswagen AG

Boja laka konceptnog vozila ID. Aero je Polar svijetloplava metalik – nijansa svijetle metalik boje čiji pigmenti stvaraju efekt zlatnog odsjaja u prikladnim svjetlosnim uvjetima. Krov je lakiran crnom bojom visokog sjaja radi kontrasta s karoserijom vozila. Prednji kraj karakterizira ID. saćasti stil tipičan za obitelj ID te je vodoravno podijeljen na dva dijela u braniku te je definirajući element stila.

 Volkswagen ID. Aero (1).jpg Izvor: Volkswagen AG

 Volkswagen ID. Aero (2).jpg Izvor: Volkswagen AG

Istaknuta značajka zbog koje se model ID. Aero ističe je uska svjetlosna traka koja se vodoravno prostire cijelim prednjim krajem vozila ulijevo i udesno od oznake Volkswagen te iznad inovativnih IQ.LIGHT Matrix LED glavnih svjetala, stapajući se u blatobrane i bočne stijenke.

Stražnji kraj ima upečatljivu tamnu svjetlosnu traku i LED stražnja svjetla saćaste strukture koja stvaraju ekskluzivan izgled.

Svjetska premijera novog potpuno električnog Volkswagen ID. Aero koncepta
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI