POVEZANI AUTOMOBILI: Qualcomm se povezuje s VW-om | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

POVEZANI AUTOMOBILI: Qualcomm se povezuje s VW-om

Autor Krunoslav Ćosić

U 2025. godini Volkswagenova vozila će koristiti naprednije funkcije vožnje

 Cariad.jpg Izvor: Cariad

Qualcomm Technologies je napravio daljnji prodor na tržištu povezanih vozila. Dobili su ugovor o pružanju sustava na čipovima (SoC) softverskoj tvrtki Cariad iz Volkswagen grupe (VW).

Cariad je najavio da će implementirati SoC-ove američkog proizvođača čipova u svojoj softverskoj platformi za potpomognute i automatizirane funkcije vožnje. Financijski detalji nisu objavljeni.

Cariad razvija automatizirane funkcije vožnje do razine 4 na temelju Snapdragon Ride platforme. Odnos s Qualcomm Technologies također je važan korak u jačanju Cariadovih vlastitih kompetencija u definiranju optimiziranih poluvodiča visokih performansi.

Iza toga stoji uvjerenje da softver i hardver moraju biti savršeno usklađeni kako bi se dugoročno postigla najbolja moguća izvedba i učinkovitost središnjih računalnih sustava. To posebno vrijedi za složene funkcije kao što je visoko automatizirana vožnja.

 Volkswagen ID.5.jpg Izvor: Volkswagen

Softverska tvrtka napominje da će SoC-ovi iz Qualcommovog portfelja Snapdragon Ride Platform činiti "važnu hardversku komponentu" u njezinoj računskoj platformi koja će se koristiti u vozilima Volkswagen od oko 2025. godine.

U siječnju je izvršni direktor Qualcomma Cristiano Amon istaknuo povezana vozila kao jednu od ključnih inicijativa proizvođača čipova, zajedno s mobilnim računalstvom, metaverseom i bežičnim vlaknima, prenosi Mobile World Live.

 cariad_qualcomm_logo_final_may_2.jpg Izvor: Qualcomm

Klaus Hofmockel, viši potpredsjednik za razvoj hardvera u Cariadu, izjavio je da Qualcommov poluvodički asortiman "isporučuje vrlo učinkovite računalne performanse u kombinaciji s energetskom učinkovitošću, a također i ekonomičnošću".

Qualcomm već ima saveze s nekoliko drugih proizvođača automobila. Na primjer, Grupa Renault će surađivati s proizvođačem čipova u stvaranju novih arhitektura vozila; Volvo Cars planira poboljšati infotainment sustave u električnim automobilima; Honda Motor Company ima za cilj koristiti treću generaciju Snapdragon kokpit platforme. U igri je i Stellantis koji okuplja više od 10 velikih svjetskih automobilskih brendova, a od prije Qualcomm surađuje s Opelom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI