TKO SU BOLJI VOZAČI: Android ili iPhone korisnici? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TKO SU BOLJI VOZAČI: Android ili iPhone korisnici?

Autor Smartlife

U jednoj su stvari Android korisnici bolji od iPhone korisnika…

 Jerry istrazivanje Android vs iPhone vozaci 5.jpg Izvor: Jerry

Popularna američka aplikacija Jerry, koja se koristi za uspoređivanje podataka tijekom odabira najboljeg tipa osiguranja za svakog korisnika, odgonetnula je, između ostalog i tko su bolji vozači - iPhone ili Android korisnici.

Prema novim podacima Jerry aplikacije, koji su objavljeni na službenom blogu, Android korisnici su komunikativniji, otvoreniji, skromniji i mnogo manje obraćaju pažnju na luksuz, skupe stvari i socijalni status od iPhone korisnika.

Uspoređivanjem podataka zaključeno je da su Android korisnici bolji vozači od iPhone korisnika, što je novina u obradi podataka ove aplikacije. Jerry kompanija je analizirala 20.000 vozača s prikupljenih više od 13 milijuna kilometara prijeđenog puta.

 Jerry istrazivanje Android vs iPhone vozaci 1.jpg Izvor: Jerry

Podaci su pokazali da su Android korisnici bolji od iPhone korisnika u svakoj vozačkoj kategoriji koja je analizirana - sveopći dojam, skretanje, brzina, pozornost, ubrzavanje i kočenje. Kategorija u kojoj su iPhone vozači posebno lošiji je pozornost pa će iPhone češće privući pažnju svog vozača nego što će to učiniti Android uređaj.

Zanimljivo je da je provedeno i istraživanje o obrazovanju jednih i drugih korisnika. Tako su Android korisnici bolji u svemu - više je doktora nauka među vlasnicima Android uređaja, više master završenih studenata, fakultetski obrazovanih, ali i više onih s diplomom više škole, srednje škole i osnovne.

 Jerry istrazivanje Android vs iPhone vozaci 2.jpg Izvor: Jerry

Trend je isti i među onima koji nemaju završenu srednju školu - i tu su Android vozači brojniji od onih s iPhone telefonom. Ipak, usporedbom podataka Jerry kaže da srednjoškolski neobrazovani učenici voze bolje tj. sigurnije od iPhone korisnika koji su završili fakultet.

Pokazatelji koji su obično dobri u predviđanju rezultata sigurne vožnje, kao što su dob tj. starost, spol, bračni status, obrazovanje i kreditni rejting, svi su bili u korist Android korisnika. Najbolje ocjene su dobili “stariji ljudi koji su u braku, vlasnici kuća, oni koji žive na Srednjem zapadu, imaju bachelor diplomu ili višeg stupnja i bolji kreditni rejting. To je također bio slučaj za Android i iOS korisnike odvojeno.

 Jerry istrazivanje Android vs iPhone vozaci 3.jpg Izvor: Jerry

Ovo je istraživanje provedeno u SAD-u, na tržištu koje najbolje reagira na Apple uređaje i na kojem iPhone ima najveći udio, ali je zanimljiv pokazatelj, iako vjerojatno ne vrijedi za sve korisnike globalno.

 Jerry istrazivanje Android vs iPhone vozaci 4.jpg Izvor: Jerry

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI