NOVA MOGUĆNOST HRVATSKE POLICIJE Kroz aplikaciju prate prometne prekršaje | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVA MOGUĆNOST HRVATSKE POLICIJE Kroz aplikaciju prate prometne prekršaje

Autor Igor Martić

Stranci koji u Hrvatskoj naprave prometni prekršaj više se neće moći izvlačiti

 Granični prijelaz Izvor: MUP

Hrvatska policija je u primjenu pustila novu aplikaciju, dio projekta Unaprjeđenje i modernizacija rada prometne policije.

Pomoću aplikacije policija ima uvid u evidenciju vozila stranih registracijskih oznaka država izvan Europske unije, a s kojima su vozači počinili prometni prekršaj na području Hrvatske. Prilikom obavljanja granične kontrole granični će policajci utvrditi vlasnika vozila te kroz navedenu aplikaciju procesuirati prometni prekršaj.

Po dolasku na granični prijelaz policijski službenici će počiniteljima prekršaja koji nemaju prebivalište ili stalno boravište u Republici Hrvatskoj, a imaju neplaćene kazne za počinjene prekršaje, kroz aplikaciju uručiti obavijest o počinjenom prekršaju, odnosno procesuirati počinjeni prekršaj.

Na ovaj se način u značajnoj mjeri olakšava procesuiranje prometnih prekršaja počinjenih vozilima registriranim izvan Europske unije kao i procesuiranje prekršaja za osobe s prebivalištem ili stalnim boravištem izvan Republike Hrvatske. Ovo će biti korisno i za same prekršitelje prekršaja jer će brže i jednostavnije regulirati neplaćene kazne za počinjene prekršaje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI