UZ OVIH 8 SAVJETA: Planirajte svoje sljedeće putovanje | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UZ OVIH 8 SAVJETA: Planirajte svoje sljedeće putovanje

Autor Krunoslav Ćosić

Dulji dani mamac su za putovanja, uz Google Karte (Maps) koje štede (i) novac

 Google Maps preporuke.jpg Izvor: Google

Uz nove značajke koje donosi Googleova navigacija uštedjet ćete novac, bolje ćete se koordinirati s prijateljima i obitelji, a svoje putovanje isplanirat ćete kao pravi profesionalac.

Uštedite kune i eure u pokretu

Uz vrtoglavo rastuće cijene benzina i dizela pomaže i najmanja razlika po litri. Kada se trebate zaustaviti upotrijebite Google Karte za traženje obližnjih benzinskih postaja i pogledajte njihove cijene kako biste dobili najbolju ponudu.

Povećajte učinkovitost goriva zahvaljujući aplikaciji Google Maps koja vam može pomoći da vaš rezervoar bude pun što dulje preporučujući najučinkovitiju rutu. Kako biste uključili rute s učinkovitim korištenjem goriva dodirnite tri točke na zaslonu s uputama, zatim dodirnite "Opcije rute" i uključite "Preferiraj rute s uštedom goriva".

Izbjegavajte cestarine

Izbjegavajte skupe ceste i autoceste s naplatom cestarine prilikom navigacije do odredišta. Kako biste izbjegli plaćanje cestarine i uživali u vožnji lokalnim cestama jednostavno dodirnite tri točke u gornjem desnom kutu uputa na Google Kartama da biste vidjeli opcije rute i odaberite "Izbjegni cestarine" (Avoid highways).

 Google Karte Maps opcije rute.jpg Izvor: Google Maps

Uskoro će Google početi prikazivati procijenjenu cijenu cestarine prije nego što počnete navigirati kako bi vam pomogao usporediti i odabrati najbolju rutu za vas.

Iskoristite vrijeme mudro

Odredite najbolje vrijeme za polazak: promet prema popularnim odredištima, poput plaže u savršenom ljetnom danu, može biti nepredvidljiv. Kako ne biste zaglavili u prometu veći dio vožnje, postavite vrijeme u koje želite krenuti ili stići i vidjet ćete koliko će vam trebati dok stignete do odredišta.

 Google Maps gužve.jpg Izvor: Google

Pronađite korisne informacije i uštedite dragocjeno vrijeme: nakon što stignete na odredište upotrijebite informacije o popularnim vremenima i zauzetosti uživo da vidite kada su restorani najposjećeniji kako biste mogli znati na koja mjesta ćete vjerojatno odmah sjesti.

Također možete upotrijebiti značajku popularnih jela kako biste brzo saznali koje su to namirnice koje morate probati i koje lokalne favorite ne smijete propustiti na jelovniku.

Brže upute na iPhoneu

Googleov novi widget za pinned (prikvačeno) putovanje omogućuje vam pristup čestim putovanjima koja su označena na kartici Go izravno s vašeg iOS početnog zaslona tako da možete vidjeti svoje procijenjeno vrijeme dolaska na odredište, sljedeće polaske za putovanja javnim prijevozom i predloženu rutu za putovanja. Kako biste dodali widget prvo provjerite imate li najnoviju aplikaciju Google Karte.

Zatim dodirnite i držite widget ili prazno područje na početnom zaslonu dok se vaše aplikacije ne potresu, a zatim dodirnite "gumb za dodavanje" u gornjem lijevom kutu. Kada pronađete aplikaciju Google Maps dodirnite je, prijeđite prstom kako biste odabrali widget, a zatim dodirnite "Dodaj widget".

Planirajte kao profesionalac

Putovanje možete planirati kao grupa, savjetuje Google na svojem blogu. S grupnim popisima u Google Kartama planiranje s prijateljima ili obitelji je jednostavno i učinkovito što vam daje mogućnost da zajedno kreirate plan aktivnosti na odmoru dodavanjem mjesta na koja možete otići i stvari koje možete raditi kao grupa.

Bonus savjet: možete podijeliti svoju lokaciju u stvarnom vremenu sa svojom grupom kako biste se lakše pronašli ako se razdvojite.

Dogodi li vam se da na nekom području nema signala, ne brinite. Uputama možete pristupiti i dok je vaš mobilni telefon van mreže, nedostupan. Unaprijed preuzmite kartu područja kako biste i dalje mogli pristupiti uputama i navigaciji turn-by-turn (skretanje po skretanje) čak i ako se ne možete povezati s internetom.

Kako biste to učinili dodirnite svoju profilnu sliku u Kartama, dodirnite Izvanmrežne karte, a zatim odaberite vlastitu kartu. Prilagodite kartu tako da pokrije područje koje želite preuzeti i koje će vam biti dostupno za referencu u vašim avanturama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI