GOOGLE MAPS: Isključite skrivenu opciju | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GOOGLE MAPS: Isključite skrivenu opciju

Autor Smartlife

Automatski se ažurira i troši memoriju u pozadini

 Google Maps offline navigacija.jpg Izvor: Google Maps

Offline mape u okviru Google Maps (Google Karte) obično sadrže dvije mape od oko 100 megabajta koje se automatski ažuriraju u pozadini, bez upozorenja ili čak znanja korisnika.

Osim ukoliko to niste postavili u aplikaciji, Google Maps u pozadini preuzima mape do posla i mape oko kuće korisnika i ažurira ih s vremena na vrijeme kako bi ih korisnik mogao koristiti kad mu zatrebaju. Problem je što najvećem broju korisnika ove mape - ne trebaju.

Google Maps uobičajeno bez znanja korisnika prati kretanje u pozadini jer to je i posao ove aplikacije - geolociranje - pa aplikacija tako zna kad krećete na posao, na koji način idete do tamo (pješice, javnim prijevozom ili automobilom), s kime tamo idete kao i u koje vrijeme i kojim putem obično.

Kako bi pomogla da lakše stignete na posao aplikacija u pozadini preuzima dio mape koji pokriva svakodnevno kretanje od kuće do mjesta na kojem radite i na taj vam način želi pomoći da do tamo stignete lakše i uz uštedu interneta.

Ako ne želite da Google Maps prati vaše svakodnevno kretanje do posla i u pozadini preuzima i ažurira mape onda kliknite na svoju ikonicu gore desno u Google Maps aplikaciji i kliknite na Offline Maps opciju novootvorenog padajućeg menija.

U Offline Maps isključite Auto-update offline maps i Auto-download recommended maps. Također, u okviru Download preferences uključite samo opciju Over Wi-Fi only, kako se mape ne bi preuzimale i putem mobilne mreže.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI