Pronalaženje i dijeljenje lokacije pomoću Plus Codes | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Pronalaženje i dijeljenje lokacije pomoću Plus Codes

Autor Igor Martić

Googleov Plus kôd funkcionira slično kao ulica i kućni broj

 Google Plus kôd (3).jpg Izvor: Google

Uz pomoć Googleove usluge odnosno servisa u Google Maps (Karte) možete dobiti i koristiti jednostavnu digitalnu adresu. To vam može pomoći i da definirate određenu lokaciju kao poštansku adresu. Na primjer, na ovaj način možete identificirati različite ulaze u istu zgradu.

Plus kodove možete upotrijebiti za identificiranje određene lokacije za primanje isporuka, pristupanje hitnim i socijalnim službama ili usmjeravanje korisnika na lokaciju. Budući da su kodovi jednostavni, možete ih jednostavno podijeliti s drugima.

Plus kodovi temelje se na zemljopisnoj širini i dužini. Upotrebljavaju jednostavan sustav rešetke i skup od 20 alfanumeričkih znakova. Popis znakova namjerno isključuje znakove kao što su "1" ili "l".

Plus Codes: adrese za svakoga
Izvor: Youtube

Plus kôd na računalu

Za pronalazak i dijeljenje na računalu otvorite Google karte te zatim kliknite lokaciju na kojoj vam je potreban plus kôd. Pri dnu, u informativnom okviru, kliknite koordinate. Na primjer: 53.339688, -6.236688.

Otvorit će se ploča na zaslonu, a da biste kopirali kôd lokacije, kliknite na plus kôd te zatim, za dijeljenje lokacije, zalijepite plus kôd u aplikaciju za e-poštu ili slanje poruka jednako kao što šaljete i uobičajenu adresu.

 Google Plus kôd (6).jpg Izvor: Google Maps

Lokaciju ćete uz pomoć plus koda pronaći također na Google Kartama. Pri vrhu, u okviru za pretraživanje, unesite plus kôd. Da biste potražili grad u kojem se trenutačno ne nalazite: unesite plus kôd s nazivom grada ili mjesta. Na primjer: JJXX+HR8, Seattle. Kako biste potražili grad u kojem se trenutačno nalazite,unesite samo šestero- ili sedmeroznamenkasti plus kôd. Na primjer, ako se nalazite u Seattleu, možete izravno potražiti JJXX+HR8.

Plus kôd na Android uređajima

Pronađite i podijelite plus kôd lokacije otvaranjem aplikacije Google Maps ili web stranice s Googleovim kartama. Pronađite lokaciju na kojoj želite dobiti plus kôd. Da biste ispustili pribadaču na lokaciju, dodirnite i zadržite zaslon. Pri dnu dodirnite ploču Ispuštena pribadača.

 Google Plus kôd (9).jpg Izvor: Google Maps

Pronađite plus kôd pored logotipa plus koda. Na primjer: JJXX+HR8, Seattle. Kako biste kopirali kôd lokacije, dodirnite plus kôd, a za dijeljenje lokacije zalijepite plus kôd u aplikaciju za e-poštu ili slanje poruka jednako kao što se radi i za uobičajenu adresu.

Na Android telefonu ili tabletu za pronalazak i dijeljenje svoje trenutačne lokacije otvorite aplikaciju Google karte, a zatim dodirnite plavu točku koja prikazuje vašu lokaciju. Otvorit će se plavi zaslon s plus kodom za vašu trenutačnu lokaciju. Na primjer: JJXX+HR8, Seattle.

Da biste kopirali kôd lokacije, dodirnite plus kôd, a za dijeljenje lokacije zalijepite plus kôd u aplikaciju za e-poštu ili slanje poruka jednako kao i za uobičajenu adresu. Ako ste offline, možda će vam se prikazati globalni plus kôd bez naziva mjesta ili grada. Umjesto toga na početak plus koda dodan je pozivni broj, primjerice 9C5M8QQ7+V8.

Pronađite lokaciju pomoću plus koda

Da biste potražili lokaciju pomoću plus koda na Android telefonu ili tabletu otvorite web za mobilne uređaje Google karata ili aplikaciju Google karte. Pri vrhu, u okviru za pretraživanje, unesite plus kôd. Da biste potražili grad u kojem se trenutačno ne nalazite: unesite plus kôd s nazivom grada ili mjesta. Na primjer: JJXX+HR8, Seattle. Kako biste potražili grad u kojem se trenutačno nalazite unesite samo šestero- ili sedmeroznamenkasti plus kôd. Na primjer, ako se nalazite u Seattleu, možete izravno potražiti JJXX+HR8.

 Google Plus kôd (5).jpg Izvor: Google Maps

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI