BRITANSKI TELEKOM OPERATOR: Smanjili su emisije ugljika za 92 posto | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BRITANSKI TELEKOM OPERATOR: Smanjili su emisije ugljika za 92 posto

Primjenjuju čiste i obnovljive izvore energije u svojim objektima

 Solarni panel (4).jpg Izvor: Pixabay

Vodafone Velika Britanija tvrdi da je u tri godine smanjio svoje izravne emisije ugljika za 92 posto, zaključno s ožujkom 2023., pripisujući zasluge prijelazu na obnovljivu energiju i ulaganju u inicijative održivosti.

Tvrtkino godišnje izvješće o Planu smanjenja ugljika pokazalo je da su emisije ugljika koje proizlaze izravno iz vlastitih operacija svake godine smanjene za 86.360 tona na 7.154 tone. To je zbog primjene čistih i obnovljivih izvora energije u objektima uključujući urede, prodajna mjesta, podatkovne centre i mrežnu infrastrukturu, prenosi Mobile World Live.

 Energija solarni panel vjetrenjace vjetar.jpg Izvor: Shutterstock

Vodafone za svoje cjelokupne europske operacije koristi obnovljive izvore od srpnja 2021., nakon dugoročnih ulaganja u solarne i vjetroelektrane te partnerstva s energetskim tvrtkama. Operaterska grupa također je nedavno sklopila ugovor o kupnji električne energije za korištenje solarnih postrojenja za svoje europske jedinice.

Među svojim zelenim inicijativama Vodafone je istaknuo postavljanje 720 solarnih panela na jednom mjestu u Velikoj Britaniji, zajedno sa "samonapajajućim" mobilnim jarbolom koji uključuje vjetroturbinu, solarne panele i spremnik baterija. Također su se pohvalili s napretkom u uvođenju električnih vozila u svoju flotu.

Dodatno, Vodafone je istaknuo povećanje ulaganja u poboljšanje ESG izvješćivanja za neizravne emisije povezane s aktivnostima u njegovom lancu vrijednosti uključujući logistiku, proizvodnju od strane dobavljača i gospodarenje otpadom sa strane korisnika.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI