STARI TELEFONI: Recikliranje i popravak pametnih telefona | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STARI TELEFONI: Recikliranje i popravak pametnih telefona

Autor Krunoslav Ćosić

Cilj je milijun telefona za planet kako bi se utjecalo na CO2 količine

 Stari mobiteli pametni telefoni (3).jpg Izvor: Maksym Yemelyanov / Alamy / Alamy / Profimedia

Grupacija Vodafone je predstavila trogodišnji program za razmjenu, recikliranje, obnovu ili popravak pametnih telefona diljem Europe i Afrike. Istovremeno, prikupljaju se sredstva za organizaciju koja se bavi očuvanjem prirode WWF.

Za sve telefone prikupljene tijekom ovog programa Vodafone će donirati 1 funtu ili lokalni ekvivalent WWF-u za projekte diljem svijeta.

Vodafone je naveo da će program "1 milijun telefona za planet" podržati njihov cilj smanjenja emisija ugljika na neto nulu do 2040. Program će također pomoći u uklanjanju e-otpada i stvaranju više kružnog gospodarstva za mobilne telefone.

 Stari mobiteli pametni telefoni (1).jpg Izvor: pavel sevruykov / Panthermedia / Profimedia

Operator je citirao procjenu životnog ciklusa koju su proveli Erwann Fangeat, ADEME i dr., koja je pokazala da se kupnjom obnovljenog pametnog telefona može uštedjeti otprilike 50 kg ekvivalenta ugljičnog dioksida (CO2), smanjujući doprinos klimatskim promjenama za 87 posto u odnosu na novoproizvedeni uređaj, a također uklanjajući potrebu za ekstrakcijom 76,9 kg sirovina.

Program Vodafonea također uključuje aplikacije osmišljene kako bi pomogle korisnicima da donesu održive odluke, zajedno s projektima u Južnoj Africi, Njemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu koji koriste mobilnu tehnologiju za rješavanje izazova očuvanja i održivosti.

 Stari mobiteli pametni telefoni (2).jpg Izvor: Aleksandr Volkov / Alamy / Alamy / Profimedia

Orange i Swisscom su najavili programe recikliranja ranije ove godine. Ranije ovog mjeseca industrijska grupa GSMA tvrdila je da bi promjene u stopama recikliranja mobilnih telefona mogle smanjiti do 21,4 milijuna tona emisija CO2 godišnje do 2030. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI