RECIKLIRANJE MOBILNIH UREĐAJA: Sve je više otpada | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RECIKLIRANJE MOBILNIH UREĐAJA: Sve je više otpada

Autor Krunoslav Ćosić

Poduzmu li se nove mjere moguće je smanjiti količine štetnog otpada u okolišu

  Izvor: Profimedia

Industrijska grupa GSMA tvrdi da bi promjene u stopama recikliranja mobilnih telefona mogle smanjiti do 21,4 milijuna tona emisija CO2 godišnje do 2030. Asocijacija je pozvala na djelovanje u vezi s ekološkim posljedicama potaknutim visokim razinama mobilnog otpada.

GSMA je detaljno opisala vizije o postizanju kružnog gospodarstva u mobilnom sektoru ocrtavanjem poslovnog modela koji stavlja recikliranje u središte lanca opskrbe industrije.

"Povećana cirkularnost za uređaje ima ogroman potencijal za smanjenje negativnog utjecaja na okoliš", kaže Erik Wottrich, voditelj održivosti u švedskoj Tele2 grupi, a prenosi Mobile World Live. Wottrich je vodio GSMA istraživanje potencijalnih strategija recikliranja uređaja.

 Stari mobiteli pametni telefoni (1).jpg Izvor: pavel sevruykov / Panthermedia / Profimedia

Wottrich procjenjuje godišnju prodaju mobilnih uređaja na 2 milijarde, ali je primijetio da 85 posto iskorištenih jedinica nije službeno ponovno obrađeno. Uz implikacije za okoliš, GSMA je primijetila da bi neuspjeh u recikliranju uređaja mogao spriječiti digitalnu uključenost sprječavanjem pristupa jeftinijim proizvodima.

GSMA je pozvala industriju da da prioritet maksimiziranju dugovječnosti mobilnih uređaja te nastavi ciljati na strategije nulte količine otpada tvrdeći da je ključna suradnja između operatora, dobavljača, proizvođača i potrošača.

 Stari mobiteli pametni telefoni (3).jpg Izvor: Maksym Yemelyanov / Alamy / Alamy / Profimedia

Mobilna industrija je postigla značajan napredak u isticanju održivosti u svom poslovanju, s istraživanjem koje pokazuje da je 11 posto mobilnih uređaja koji se danas prodaju u svijetu obnovljeno.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI