SWISSCOM: Recikliranjem starih telefona pomažu djeci | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SWISSCOM: Recikliranjem starih telefona pomažu djeci

Autor Igor Martić

Uspjeli su prikupiti milijun pametnih telefona od čega se mnogi ponovo koriste

 Christoph Aeschlimann, Swisscom CEO.jpg Izvor: Swisscom

Operator Swisscom iz prikupljenih starih pametnih telefona briše sve korisničke podatke te telefone koji se mogu ponovo upotrijebiti prodaje za daljnju upotrebu dok se oni koji više nisu iskoristivi recikliraju.

Dosegnuli su milijun vraćen rabljenih pametnih telefona od pokretanja projekta promicanja donacija mobilnih telefona unatrag deset godina (od 2012. godine), a sav prihod ide u dobrotvorne svrhe. Milijunti mobitel doniran je Mobile Aidu u Swisscom Shopu u Bernu prije nekoliko dana.

Projekt Mobile Aid švicarske tvrtke poziva kupce i konkurentske operatore na donaciju rabljenih mobitela u svojim trgovinama. Prihodi od prodaje i materijala dobivenih od recikliranih jedinica daju se organizaciji SOS Dječje selo u Švicarskoj - dobrotvornoj organizaciji koja se brine za djecu.

 Stari mobiteli pametni telefoni (2).jpg Izvor: Aleksandr Volkov / Alamy / Alamy / Profimedia

Izvršni direktor Swisscoma Christoph Aeschlimann zahvalio je svima koji su donirali stare telefone: "Prihod od milijun doniranih mobilnih telefona već je platio 5 milijuna obroka za djecu koja su u potrebi".

Operator procjenjuje da u Švicarskoj još uvijek postoji osam milijuna neiskorištenih mobilnih telefona čija je materijalna vrijednost veća od 60 milijuna CHF (63 milijuna dolara). "S obzirom na oskudicu prirodnih resursa, materijal dobiven procesom recikliranja je vrlo vrijedan", istaknula je tvrtka u izjavi.

Rijetki zemni minerali potrebni za proizvodnju novih mobilnih telefona dolaze iz cijelog svijeta. Mobile Aid je omogućio Swisscomu da iskoristi resurs unutar svoje zemlje te se kroz recikliranje promiče ponovna upotreba uređaja.

Recikliranje i ponovna uporaba uređaja bili su glavni pokretač mobilne industrije i regulatora posljednjih godina u pokušaju da se obuzda rastući volumen e-otpada i poboljša održivost industrije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI