APPLE I RECIKLIRANI MATERIJALI: Povećanje je već ostvareno | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE I RECIKLIRANI MATERIJALI: Povećanje je već ostvareno

Autor Krunoslav Ćosić

Izvješće o napretku zaštite okoliša za 2022. otkriva zanimljive informacije

 Elektronski otpad Izvor: Shutterstock

Popularna jabuka želi u svojim uređajima iPhone koristiti reciklirane metale. Upotreba je već počela, a predstavili su novi stroj Taz dizajniran za daljnju obradu materijala prikupljenih iz prethodno usitnjenih uređaja.

U svom Izvješću o napretku zaštite okoliša za 2022. proizvođač pametnih telefona otkrio je da je u fiskalnoj 2021. (godini do 25. rujna 2021.) 18 posto svih materijala korištenih u Appleovim proizvodima reciklirano. To je pokrivalo niz elemenata uključujući zlato, volfram, metale rijetkih zemalja i kobalt.

 Apple iPhone baterija (3).jpg Izvor: Kevsan Gündüz / Alamy / Alamy / Profimedia

Iako u svom prethodnom izvješću nije objavio nikakve brojke, za aktualno je izjavio da je ostvarena rekordna brojka što se tiče recikliranja. Proizvođač je dodao da 59 posto aluminija u Appleovim proizvodima potječe iz recikliranih izvora dok je drastično smanjeno korištenje plastike koja se koristi u ambalaži jer je cilj eliminirati upotrebu plastike do 2025., objavio je Mobile World Live.

Uz sve veću upotrebu recikliranih materijala u novim uređajima, Apple je naglasio prednosti vrhunskih strojeva koji iskorištavaju stare materijale. Jedna metrička tona komponenti iz rastavljenih iPhonea mogla bi dati istu količinu bakra i zlata koju bi rudari izvukli iz 2000 metričkih tona kamena.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI