5G NA SOLARNI POGON: Obnovljiva energija za napajanje mreže | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

5G NA SOLARNI POGON: Obnovljiva energija za napajanje mreže

Autor Krunoslav Ćosić

Uz uštedu bi se moglo čak i nešto zaraditi jer bi se energija mogla prodavati komunalnim poduzećima

 Ericsson 5G bazna stanica.jpg Izvor: Ericsson

Kako bi mobiteli međusobno komunicirali potrebne su bazne stanice, koje zahtijevaju energiju. U vrijeme kada je električna energija za poslovne korisnike poskupjela i do 800 posto, što telekomunikacijskim operatorima predstavlja veliki izdatak, rješenje iz Ericssona bi mogli biti zanimljivo.

Ericsson je solarni pogon već omogućio u SAD-u kako bi demonstrirao svoju sposobnost pružanja obnovljive energije za mobilne operatore. Dobavljač je 24 sata napajao 5G stranicu koristeći solarnu energiju upotpunjenu litij-ionskim baterijama u dokazu koncepta hibridnog upravljanja energijom koji uključuje Ericssonovu srednjepojasnu masivnu MIMO radijsku konfiguraciju, kontroler za hibridni rad energije i RAN procesor.

Mjesto na kojem je isproban solarni sustav ima napredne mogućnosti uključujući prebacivanje opterećenja, smanjenje vršnog opterećenja i odgovor na zahtjev za korištenje ili punjenje baterija prema potrebi.

 5G bazna stanica (2).jpg Izvor: Shutterstock

Te bi mogućnosti mogle stvoriti višestruke dnevne cikluse napajanja, zauzvrat povećavajući učinkovitost i odgovarajući na promjene cijena električne energije. Operatori bi potencijalno također mogli prodati neiskorištenu električnu energiju nazad komunalnim poduzećima.

Ericsson je predstavio svoju hibridnu platformu za upravljanje energijom kao sredstvo za operatore da smanje svoj ugljični otisak smanjenjem ili eliminacijom potrebe za dizel generatorima.

Druga faza će istražiti dodatne zelene izvore energije uključujući generatore na bazi vodika, zajedno s korištenjem tehnike uštede baterije koja omogućuje operatorima da isključe određene radio frekvencije kako bi smanjili potrošnju energije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI