NOVA ERICSSONOVA ZNAČAJKA: Radio Dot System | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVA ERICSSONOVA ZNAČAJKA: Radio Dot System

Autor Krunoslav Ćosić

Proširuje domet Swisscomove unutarnje 5G povezivosti, kroz prvu implementaciju nove značajke

 Ericsson Radio Dot System (2).jpg Izvor: Ericsson

Ericsson i Swisscom dovršili su prvu implementaciju proširenog dometa vlakana - tehnologija Radio Dot System omogućuje Swisscomu korištenje optičkih i hibridnih optičkih kabela za isporuku energije i podataka aktivnim sobnim antenama (Radio Dots) iz unutarnje radio jedinice (IRU) i povećanje dosega kabela s 300 m na 10 km.

Swisscom i Ericsson implementirali su novu značajku koja poslovnim korisnicima omogućuje isporuku velikog 5G kapaciteta, u zatvorenom prostoru unutar radijusa od 10 km, s jedne centralizirane lokacije.

Nova značajka nadopunjuje Ericssonovu 5G ponudu za unutarnje prostore – Ericssonov Radio Dot System. Prošireni domet kabela koji dolazi s izvedbama temeljenim na vlaknima podržava fleksibilnije mogućnosti postavljanja uključujući udaljeno postavljanje IRU-a u slučajevima kada može biti teško ili skupo držati opremu lokalno u prostorijama.

 Ericsson Radio Dot System (1).jpg Izvor: Ericsson

Time se povećava skalabilnost rješenja na različitim mjestima i slučajevima primjene. Omogućuje Swisscomu da brže opslužuje više mjesta s 5G mrežom velikog kapaciteta u zatvorenom prostoru uz do 80 posto manje opreme potrebne u prostorijama i manje truda pri pružanju usluga – smanjujući time i ukupne troškove vlasništva.

Prva implementacija vlakana napravljena je u trgovini Swisscom blizu Berna u Švicarskoj. Radio Dot je spojen na zajednički IRU stotinama metara udaljen u središnjem uredu koristeći postojeću optičku infrastrukturu.

Obično se CAT6a kabeli koriste za unutarnje 5G implementacije. Međutim, kada se umjesto toga koristi optičko povezivanje domet kabela povećava se gotovo 40 puta, s 300 m (duljina oko tri nogometna igrališta) na 10 km (gotovo 110 nogometnih igrališta).

 Ericsson Radio Dot System (3).jpg Izvor: Ericsson

Swisscom sada može lakše isporučiti besprijekorna, brz i siguran 5G korisnicima malih i srednjih poduzeća kao što su maloprodajne trgovine, uredi, prostori za događaje i restorani. Zauzvrat, ovo visokoučinkovito unutarnje rješenje omogućuje im da ponude bolje mobilno iskustvo korisnicima i zaposlenicima.

Iz jedne udaljene jedinice može se opsluživati do osam malih do srednjih mjesta. Ova nova ponuda proširenog dometa vlakana kompatibilna je s rješenjima za unutarnje prostore s jednim operatorom i s više operatora (neutralni domaćin).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI