STRUČNJACI IZ ERICSSONA I NOKIJE: Pozivaju na dogovor za 6G | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STRUČNJACI IZ ERICSSONA I NOKIJE: Pozivaju na dogovor za 6G

Autor Ivan Vukić

Spektar koji bi koristile 6G mreže u ovom je trenutku vrlo bitan

 6G (1) Izvor: Shutterstock

Istraživači iz Nokia Bell Labsa i Ericssona naveli su dostupnost spektra u centimetarskom rasponu (centimetric range) između 7 GHz i 15 GHz kao ključnu kako bi 6G mogao tiispuni svoj potencijal.

Tijekom uvodne sesije, drugog dana 6G simpozija u britanskom Guildfordu, potpredsjednik i voditelj Ericssonova istraživanja Magnus Frodigh potaknuo je nastojanje u cijeloj industriji kako bi se osiguralo da regulatori učine dostupnim pojas za 6G.

Frodigh je rekao da je ta imovina bitna, to je ključni resurs za sljedeću generaciju mrežne tehnologije rekavši "sigurno, trebat će nam taj kapacitet", iako je priznao da postoje izazovi jer se već koristi, piše Mobile World Live.

Raspravljajući o potencijalnim resursima spektra za koje se očekuje da podržavaju širok raspon naprednih aplikacija koje bi mogao omogućiti 6G, primijetio je da postoje i neki specifični scenariji u kojima bi centimetarski raspon u kombinaciji sa spektrom ispod teraherca mogao biti koristan.

 6G (2) Izvor: Shutterstock

Frodigh je izjavio da bi potonji bend mogao pružiti "ekstremne performanse" za posebne aplikacije. Vitalnu ulogu pojasa od 7 GHz i 15 GHz također je podržao kolega iz Nokia Bell Labsa Matthew Baker, koji je naveo potrebu za 6G kako bi ispunio svoj potencijal.

Promovirane prednosti uključivale su zahtjeve za podršku naprednih slučajeva upotrebe zajedno s poboljšanjem energetske učinkovitosti pružanja mreže. "Ako želimo postići pokrivenost i pouzdanost [6G], moramo imati spektar", dodao je, ističući da je raspon "onaj na koji se moramo usredotočiti".