ZA OTOČNE ZAJEDNICE: 3D tiskani sakupljač energije valova | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZA OTOČNE ZAJEDNICE: 3D tiskani sakupljač energije valova

Autor Davor Dakić

Uređaj se zove Wave Energy Converter i koristi plutajući uređaj

 Wave Energy Converter (4).jpg Izvor: WAVR / Ferrari / Profimedia

Predstavljen je plutajući uređaj koji se nalazi na oceanu kako bi skupio energiju iz kretanja valova. Početni prototipovi razvijeni su kako bi ih korisnici koristili kao samostalne sustave, poput nautičara koji mogu staviti model u vodu kako bi proizveli energiju za napajanje malih električnih uređaja.

Ali dugoročni plan je stvoriti farme valova koje bi potencijalno mogle opskrbljivati energijom stanovništvo otoka kao što su Havaji, gdje je sjedište tvrtke koja stoji iza WAVR-a. Uređaj se zove Wave Energy Converter i koristi plutajući uređaj na šarkama za stalno hvatanje energije gibanja valova.

 Wave Energy Converter (3).jpg Izvor: WAVR / Ferrari / Profimedia

 Wave Energy Converter (1).jpg Izvor: WAVR / Ferrari / Profimedia

Usidren je utezima ili fiksiran na dno oceana kako bi se mogao koristiti oko postojećih oceanskih vjetroelektrana, smanjujući količinu prostora koji zauzimaju obnovljivi izvori energije. Također postoji mogućnost da se vjetroturbina ili solarni panel pričvrste na vrh kako bi se stvorio hibridni generator električne energije.

Osnivač WAVR-a, Clyde Igarashi, kaže da ideja nije imati jednu veliku jedinicu koju napaja jedan veliki val već spojiti više manjih jedinica. Na fotografiji je prikaz WAVR pretvarača energije valova s dodatnim priključenim solarnim panelima koji stvaraju hibridni generator energije.

 Wave Energy Converter (5).jpg Izvor: WAVR / Ferrari / Profimedia

 Wave Energy Converter (6).jpg Izvor: WAVR / Ferrari / Profimedia

 Wave Energy Converter (2).jpg Izvor: WAVR / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI