MWC22: Huawei će u Barceloni predstaviti niskougljični podatkovni centar | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MWC22: Huawei će u Barceloni predstaviti niskougljični podatkovni centar

Autor Krunoslav Ćosić

Ugljična neutralnost i održivost postaju najhitnije misije na svijetu

 Huawei podatkovni centri.jpg Izvor: Hand-out/Huawei

Zbog toga potražnja za niskougljičnim i zelenim podatkovnim centrima raste. Huawei tijekom Mobile World Congressa (u Barceloni, od 28. veljače do 3. ožujka 2022.) namjerava predstaviti svoje energetski učinkovito rješenje montažnog modularnog podatkovnog centra.

Huawei se pri tome pridržava dizajnerskog koncepta "modularno + inteligentno" kako bi preoblikovao arhitekturu, hlađenje i napajanje za izgradnju pojednostavljenih, zelenih, inteligentnih i sigurnih podatkovnih centara sljedeće generacije. Sve su to izazovi s kojima se susreću tradicionalni podatkovni centri.

Huaweijevo rješenje naširoko se koristi u zelenoj i niskougljičnoj izgradnji podatkovnih centara pomažući tvrtkama u postizanju ciljeva neutralnosti ugljika i optimiziranju performansi podatkovnog centra.

 Podatkovni centar (3).jpg Izvor: Pixabay

Proširivanje digitalnih usluga prisiljava podatkovne centre da povećaju infrastrukturu i zakompliciraju arhitekturu. Izgradnja, implementacija i upravljanje postaju dugotrajni i radno intenzivni. Tvrtke su zabrinute zbog dugog razdoblja izgradnje, velike potrošnje energije, teškog upravljanja i održavanja i niske pouzdanosti tradicionalnih rješenja podatkovnih centara.

Montažni modularni podatkovni centar predstavlja idealno rješenje. Način konstrukcije poput slaganja Lego kocki omogućuje fleksibilnu konfiguraciju i sastavljanje različitih modula. Podatkovni centri se mogu brzo izgraditi i proširiti, skraćujući razdoblje izgradnje i snižavajući troškove. Ovo se rješenje brzo primjenjuje na velike podatkovne centre koji zahtijevaju često skaliranje, posebno na podatkovne centre operatora.

Podatkovni centar u četiri koraka

Huawei je osmislio četiri koraka koja pomažu pri planiranju, izgradnji i upravljanju inteligentnim, zelenim podatkovnim centrima sljedeće generacije, uključujući preoblikovanje arhitekture, preoblikovanje hlađenja, preoblikovanje upravljanja i održavanja i preoblikovanje napajanja.

1. Preoblikovanje arhitekture

U današnje vrijeme montažni modularni podatkovni centri postali su industrijski standard. Modularni i montažni pristup omogućuje pojednostavljenu isporuku, skraćujući ciklus izgradnje s više od 18 mjeseci na manje od šest mjeseci. Time se zadovoljava potražnja za brzim pokretanjem usluge.

Huaweijev montažni modularni podatkovni centar ima stopu montaže od 97% i ne proizvodi otpadne tekućine, plin i kruti otpad tijekom izgradnje. Potrošnja građevinske vode i otpad smanjeni su za 80%, stopa oporabe je veća od 80%, a emisije ugljika u građevinarstvu su smanjene za 90% čime se postiže zelena gradnja tijekom cijelog životnog ciklusa.

2. Preoblikujte hlađenje

Većinu električne energije u podatkovnom centru troši rashladni sustav tako da je on fokus za uštedu energije i smanjenje emisija i povećanje održivosti. Huaweijeva digitalna iCooling tehnologija i rješenje za neizravno hlađenje isparavanjem koje maksimizira korištenje izvora slobodnog hlađenja smanjuju vrijednost učinkovitosti potrošnje energije (PUE) podatkovnih centara za između 8% i 15%.

3. Preoblikovanje upravljanja i održavanja

Montažno modularno rješenje za podatkovni centar sadrži digitalno inteligentno upravljanje i održavanje što omogućuje autonomno upravljanje i održavanje podatkovnih centara smanjujući troškove upravljanja i održavanja za oko 35%. Osim toga, profinjeno i inteligentno upravljanje kapacitetom imovine poboljšava korištenje resursa za oko 20%.

4. Preoblikovati napajanje

Kako bi zadovoljili zahtjeve za povećanjem usluga, podatkovni centri sljedeće generacije moraju usvojiti standardizirane i modularne dizajne kako bi se osigurala visoka pouzdanost i stabilnost. Stoga su prihvaćena rješenja dizajna N+1, N+X ili čak 2N za napajanje i hlađenje jezgri uređaja kako bi se postigle veće razine sigurnosti.

Na temelju koncepta "više silicija manje bakra" i "više litijevih baterija, manje olovno-kiselinskih baterija" kao i prediktivnog održavanja temeljenog na umjetnoj inteligenciji Huaweijevo montažno modularno rješenje za podatkovni centar koristi UPS-ove visoke gustoće i učinkovito upravlja svim vezama sustava napajanja i distribucije na vizualiziran način, pretvarajući se iz pasivnog održavanja u proaktivno održavanje. Ove mjere osiguravaju kontinuiran i stabilan rad podatkovnih centara.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI