Podatkovni centri će koristiti gorivne članke s niskim udjelom ugljika | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Podatkovni centri će koristiti gorivne članke s niskim udjelom ugljika

Autor Krunoslav Ćosić

Cilj je zelenija budućnost za podatkovne centre diljem svijeta

 Hidrogen vodik.jpg Izvor: MP / Alamy / Alamy / Profimedia

Vertiv se pridružio tehnološkom konzorciju koji se sastoji od sedam organizacija odabranih od strane Partnerstva za čisti vodik, a bave se razvojem gorivnih članaka s niskim udjelom ugljika za napajanje podatkovnih centara.

Gorivni članci su prepoznati kao čišće i tiše rješenje za napajanje koje može ublažiti potražnju za energijom na gradskim energetskim mrežama. Prednost im je što se mogu postaviti on-site na samoj lokaciji podatkovnih centara i radit će koristeći prirodni plin, bioplin, UNP ili zeleni vodik kojeg je moguće transportirati i distribuirati preko već postojećih plinskih mreža.

Partnerstvo za čisti vodik osigurat će 2,5 milijuna eura sredstava koja će im pomoći u financiranju projekta. Zahvaljujući ovom doprinosu, predviđa se kako bi se koncentracija emisije ugljika iz operativnih aktivnosti mogla smanjiti do 100%.

 Podatkovni centar (3).jpg Izvor: Pixabay

Projekt EcoEdge PrimePower (E2P2) je nova proof-of-concept inicijativa čiji cilj su razvoj i demonstriranje gorivnih članaka s niskom emisijom ugljika uz pružanje ekonomičnih i otpornih rješenja za podatkovne centre i njihovo okruženje.

Uz Vertiv, u konzorciju je još šest tvrtki - Equinix, InfraPrime, RISE, Snam, SolidPower i TEC4FUELS. Istražit će inovativnu integraciju gorivnih članaka od krutog oksida s tehnologijom neprekinutog napajanja (UPS) i litij-ionskim baterijama kako bi se pružila otporna i čista primarna energija za razvoj podatkovnih centara i drugih kritičnih infrastruktura.

Za korištenje zelenog vodika u primjeni gorivnih članaka, kako za rezervne tako i za glavne energetske sustave, bit će ključna implementacija gorivnih članaka prirodnog plina s krutim oksidom (SOFC) kao primarne energije.

 Vertiv EP2P.jpg Izvor: Vertiv

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI