PODATKOVNI CENTRI Sve su traženiji kao usluge | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PODATKOVNI CENTRI Sve su traženiji kao usluge

Autor Krunoslav Ćosić

„Nedavni prekid rada Facebooka i srodnih usluga pokazao je koliko velik i neposredan utjecaj na pojedince i tvrtke danas može biti višesatna nedostupnost web aplikacija“

 Podatkovni centar (1).jpg Izvor: Pixabay

Podatkovni centri mnogim su tvrtkama bitan dio poslovanja - netko drugi se za njih brine što se tiče sigurnosti, bilo od hackerskih i drugih vrsta napada pa i u slučaju prirodnih nepogoda poput poplava, potresa i požara.

Cloudflare jača mrežu svojih podatkovnih centara za 25%, a kompanija sada ubrzava i štiti internet u 250 gradova iz 100 zemalja. Tijekom posljednje dvije godine kompanija je udvostručila svoj ukupni mrežni kapacitet na 100 Tb/s, što joj je omogućilo da izdrži čak i najveće DDoS napade te svojim korisnicima pruži brže i pouzdanije usluge bilo gdje u svijetu.

 Cloudflare internet.jpg Izvor: Cloudflare

Primjer koliko su u poslovanju bitni podatkovni centri najbolje pokazuje „nedavni prekid rada Facebooka i srodnih usluga pokazao je koliko velik i neposredan utjecaj na pojedince i tvrtke danas može biti višesatna nedostupnost web aplikacija“, rekao je je Nebojša Stankić, regionalni menadžer za Jugoistočnu Europu u kompaniji Zebra Systems.

Proširenjem mreže Cloudflare dodatno poboljšava sigurnost, brzinu i pouzdanost isporuke internetskih sadržaja, uključujući i zaštitu od masivnih DDoS napada. Tri nove lokacije u Europi uključuju podatkovne centre u Corku u Irskoj, Palermu u Italiji i Ekaterinburgu u Rusiji.

 Podatkovni centar (2).jpg Izvor: Pixabay

Cloudflare sada ima podatkovne centre u 47 gradova u 30 europskih zemalja. U Sjevernoj Americi Cloudflare ima podatkovne centre na 49 lokacija, a u Aziji u 84 grada. Informacije često prevaljuju velike udaljenosti ili putuju kroz razne mreže na svom putu prema korisničkom podatkovnom centru.

Što su Cloudflare centri s podacima bliži korisnicima traženi sadržaji brže stižu do njihovih web lokacija, aplikacija i korporativnih mreža. Cloudflare gotovo 10 godina gradi infrastrukturu brzih i sigurnih „internetskih autocesta“, približavajući sadržaj korisnicima diljem svijeta.

U Hrvatskoj i regiji kompanija Zebra Systems zadužena je za isporuku Cloudflare usluga fokusiranih na sigurnosti aplikacija i mrežne infrastrukture (uključujući, primjerice, Cloudflare DDoS i VAF), povećanje performansi i pouzdanosti internetskih aplikacija (Cloudflare CDN i DNS), sigurni pristup internetu (Cloudflare for Teams, Cloudflare Access, Zero Trust) ili platforme za programere (Cloudflare Workers).

 Podatkovni centar (3).jpg Izvor: Pixabay

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI