Telemach će koristiti energiju iz vjetroelektrane u Obrovcu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Telemach će koristiti energiju iz vjetroelektrane u Obrovcu

Autor Krunoslav Ćosić

Telemach je s Petrolom potpisao ugovor o kupovini zelene energije

 Telemach_Zelena energija.jpg Izvor: Telemach

100 posto električne energije koju Telemach troši dolazit će iz obnovljivih izvora čime smanjuje svoj ugljični otisak prelaskom na zelenu energiju. Telemach je s Petrolom potpisao ugovor o kupovini zelene energije čime stječe certifikat koji dodjeljuje HROTE (Hrvatski operator tržišta energija) za jamstvo podrijetla električne energije.

Certifikat je elektronička isprava koja se izdaje za električnu energiju proizvedenu u postrojenju koje koristi obnovljivi izvor energije. Prelaskom na obnovljive izvore energije Telemach želi dati svoj doprinos očuvanju okoliša, održivom poslovanju i smanjivanju ugljičnog otiska te podržati europski zeleni plan koji ima za cilj stvoriti moderno, učinkovito i konkurentno europsko gospodarstvo.

Cilj je eliminirati neto emisije stakleničkih plinova do 2050. S tim je ciljem Europska komisija donijela niz prijedloga kako bi se do 2030. klimatskim, energetskim, prometnim i poreznim politikama smanjile neto emisije stakleničkih plinova za barem 55% u usporedbi s razinama iz 1990.

 Vjetroelektane vjetroelektrana.jpg Izvor: Pixabay

Spomenuti prijedlozi za smanjenje emisije stakleničkih plinova bit će usvojeni u 2023. godini, a Hrvatska ima dvije godine za njihovo usvajanje na nacionalnoj razini. Telemach je već sada odlučio krenuti sa svojom zelenom tranzicijom čime želi potaknuti i cjelokupnu poslovnu zajednicu.

Telemach ujedno želi ukazati i na prilike koje ona nosi i u kontekstu podizanja konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva te osiguravanja stabilne tranzicije na održivo i energetski neovisno gospodarstvo koje će unaprijediti živote svih građana.

 Zarulja zelena aenergija.jpg Izvor: Pixabay

„Kao zagovaratelj digitalizacije koju snažno potičemo implementacijom najnaprednijih širokopojasnih mreža, Telemach se zalaže za stvaranje održivog okruženja koje će spremno odgovoriti na brojne izazove pred nama. U skladu s time usmjereni smo i na smanjivanje ugljičnog otiska te korištenje zelenih izvora energije koji tome doprinose pa smo sretni što možemo biti dijelom pozitivnih promjena koje će s vremenom rezultirati sve većom ekološkom osviještenošću i poboljšanjem zdravlja budućih generacija“, izjavio je Adrian Ježina, predsjednik Uprave Telemach Hrvatska.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI