BRZINE DO SADA NEVIĐENE: U Hrvatskoj ćemo uskoro imati brzine od 10 Gb/s | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BRZINE DO SADA NEVIĐENE: U Hrvatskoj ćemo uskoro imati brzine od 10 Gb/s

Autor Krunoslav Ćosić

U 2021. godini TeleMach Hrvatska, u suradnji s Nokijom, uvodi optičku mrežu nove generacije te 5G mobilnu uslugu

  Izvor: Telemach

Iz današnje perspektive brzine prijenosa podataka d 10 Gb/s čine nam se nezamislivima, ali u 2021. godini ćemo, barem tako tvrde iz Telemach Hrvatska, koristiti (fiksni) optički internet brzinama od 10 gigabita u sekundi. Mreža će se graditi u partnerstvu s Nokijom, a vrijednost ulaganja u izgradnju najsuvremenije optičke mreže u Hrvatskoj je 100 milijuna eura. Mreža će biti dostupna privatnim i poslovnim korisnicima.

United Grupa, od 2019. godine vlasnik Telemach Hrvatska (u to vrijeme Tele2) u sljedećih pet godina namjerava uložiti više od 500 milijuna eura u proširenje svoje optičke mreže na nova područja kao i nadogradnju već postojećih kapaciteta infrastrukturom koja omogućava brzine od 10 Gb/s.

U 2021. godini Telemach Hrvatska kreće s izgradnjom 5G mreže – vrijednost ulaganja u mobilnu mrežu sljedeće generacije je 130 milijuna eura, a investicije će biti usmjerene u proširenje pokrivenosti mrežom te cjelovito poboljšanje kvalitete mobilne usluge.

tijekom sljedećih pet godina planira uložiti do 130 milijuna eura u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska. Investicije će biti usmjerene u proširenje pokrivenosti mrežom, cjelovito poboljšanje kvalitete mobilne usluge i uvođenje ultrabrze 5G mobilne mreže s početkom u 2021. godini.

“Telemach pomaže u osiguravanju hrvatske digitalne budućnosti i to jamstvom da su naša fiksna i mobilna mreža spremne podržati buduće potrebe korisnika kod kuće i na njihovim radnim mjestima. Telemach se zalaže za pružanje najnaprednije tehnologije našim korisnicima, kao i najinovativnijih proizvoda i usluga te najboljeg korisničkog iskustva“, izjavio je predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska Viktor Pavlinić.

 Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Telemach Hrvatska
Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Telemach Hrvatska
Izvor: Telemach