'SMAJLIJI' NAŠI SVAGDAŠNJI Danas postoji emoji i za bradate žene, a uskoro izlazi i onaj za grah | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

'SMAJLIJI' NAŠI SVAGDAŠNJI Danas postoji emoji i za bradate žene, a uskoro izlazi i onaj za grah

Autor Krunoslav Ćosić

Od 1995. godine jedna organizacija se brine za emotikone, a popularni emoji s nama će biti još jako, jako dugo

  Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Uz emotikone možete ispričati cijelu priču, a mnogima su praktičan način koji zamjenjuje ne samo riječ nego i cijelu rečenicu. Uz to, neizostavan su dio komunikacije uz koje drugoj strani prenosimo osjećaje i pravo značenje onoga što smo napisali. Da nema emotikona, mnogi bi se u različitim situacijama naljutili na pošiljatelja.

 emoji emojis text texting phone apple iphone smart phone smartphone keyboard and on apple user using person send sending mobile cell screen human boy teen teenager child kid;emoji emojis text texting phone apple iphone;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: True Images / Alamy / Alamy / Profimedia

1995. godine Unicode konzorcij brine se za nove emotikone koji se svake godine obnavljaju s novima. Te 1995. godine predstavljeno je prvih 76 piktograma, a prilagodila ih je američka neprofitna organizacija.

Isti konzorcij odlučuje koji će se emoji pojaviti na telefonima i društvenim mrežama, što znači da se ne radi o proizvoljnim emotikonima nego ih konzorcij koordinira kako bismo imali standard u cijelom svijetu.

Set od 176 jednostavnih piktograma, koje je 1999. godine izumio japanski dizajner Shigetaka Kurita smatra se pretečom modernih emojija. Koncept je najprije popularnost postigao u Japanu, a do 2010. godine Unicode je na tržište cijelog svijeta izbacio više od 1000 emojija.

 20s;Young Adult;Man;Male;Caucasian;Woman;Female;40s;Mature Adult;Copy Space;Blue;Cloudscape;Cloudy;Cloud;Cloud Sky;Clear Sky;Outdoors;Day;Nature;Beauty In Nature;Tranquility;White;Clouds;Serenity;Serene;Peaceful;Peace;Tranquil;Frame Half;Casual;Clothes;Sitting;Tablet Computer;Touchscreen;Digital Tablet;Scrolling;Touching;Using;Tablet Pc;Tablet;Holding;Couple;Relationship;Together;Love;Affection;Happy;Smiling;Cheerful;Posing;Portrait;Cool;Fashion;Fashionable;Handsome;Standing;Attractive;Stylish;Cut Out;Isolated;White Background;Smart;Clothing;Shirt;Dark Hair;Black Hair;Short Hair;Happiness;Confident;Technology;Wireless;Phone;Telephone;Dialing;Communication;Connection,people Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Od 2015. godine dostupne su i različite boje kože pa palac gore može biti u svjetlijoj ili tamnijoj nijansi kože. Zastave su došle 2017. godine. Prethodno je 2014. godine, u suradnji s The Ad Councilom, objavljen emoji "eye in speech bubble" za zaštitu od nasilja.

U 2020. godini objavljena su 334 nova emojija, kroz ažuriranje Unicode 13.0 i 13.1. U 2021. godini objavljeno je 207 emotikona. Tako ove godine stižu bradate žene, mjehurići čaja, plamteće srce te međurasni parovi.

U 2022. godini planirano je 107 novih emotikona, uključujući grah, trudnice te kombinaciju srca i prstiju (gestu koju su popularizirale zvijezde K-popa). Time će se u sljedećoj godini ukupni broj emotikona povećati na 3460.

  Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI