Google omogućio nove usluge svim Gmail korisnicima | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Google omogućio nove usluge svim Gmail korisnicima

Autor Smartlife

Google Workspace i aplikacija za dopisivanje konačno su dostupne svima

  Izvor: Peter Kov / Alamy / Alamy / Profimedia

Kompanija Google je objavila da će platforma Workspace, koja se ranije zvala G Suite, konačno postati dostupna svima, a to uključuje i obične Gmail račune. Cijela filozofija Workspace platforme je da korisnicima olakša povezanost, ali i produktivnost među ostalim Google uslugama.

To znači da ćete Gmail, Drive, Docs, Sheets, Slides, Meet, Chat i mnoge druge Googleove servise koristiti u jednom prozoru vašeg internetskog preglednika. Google Workspace je pretežno bio namijenjen za kompanije i njihove radnike, kako bi se lakše razmijenili dokumenti, poruke, itd...

  Izvor: Google

Za individualne korisnike koji budu željeli više od Workspace platforme postojat će opcija pretplate, a cijena će iznositi 10 dolara mjesečno, prenosi The Verge. S tom pretplatom korisnici će dobiti "premium mogućnosti", što uključuje usluge rezervacije, personalizirani email marketing, profesionalne video sastanke. U najavi su mnoge druge opcije koje još nisu objavljene.

Pretplata će prvo biti dostupna u Americi, Kanadi, Australiji, Brazilu, Japanu i Meksiku, a kada će i ostatak svijeta dobiti tu mogućnosti za sada nije poznato. Već dugi niz godina Google najavljuje da će Hangouts prestati postojati, a zamijenit će ga Google Chat.

 symbol;team;tech;technology;using;virtual workplace;work;tool;smartphone;google;coworker;conversation;hangouts;chat;app;mobile;american;application;automate;business;click;communicate;communication;company;conferencing;contacts;device;g suite;group;hand holding phone;icon;internet;iphone;log in;log in page;logo;meeting;member;messaging;network;online;opening;phone;platform;productivity;room;screen;secure;sign in;smart;EDITORIAL_ONLY;alamyunknown Izvor: Tada Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Jednom kada počnete koristiti nove opcije primijetit ćete i znatno drugačiji interfejs. Korisnici koji ne žele novi Gmail ne moraju aktivirati ove promjene. U nastavku pogledajte kako uključiti odnosno isključiti Google Chat.

• Otvorite vaš Gmail na računalu
• Kliknite na postavke pa potom odaberite opciju View all settings
• Izaberite Chat and Meet
• Uključite/isključite opciju Chat
• Kliknite na Save Changes

 phone;group;social;chatting;friends;teamwork;conversation;talk;speech;google;company;concept;corporate;office;businessman;internet;web;communication;technology;silhouette;network;chat;connection;business;information;message;global;people;background;person;connect;mobile;wireless;society;worldwide;email;work group;smart phone;online;space;modern;data;ideas;media;social media;display;millennial generation;creativity;app;symbol;EDITORIAL_ONLY;alamyunknown Izvor: Peter Kov / Alamy / Alamy / Profimedia

Kada su u pitanju Android telefoni, potrebno je otvorite postavke vaše Gmail aplikacije. Zatim izaberite račun koji koristite; prva opcija ispod General bit će "Show the Chat and Rooms tabs". Nju aktivirajte. Treba istaknuti kako postoji i aplikacija za Android pa ukoliko vam je lakše možete se preko nje dopisivati.

Pored Google Chat, tu su Rooms i opcija Spaces koja će se uskoro pojaviti. Rooms je odličan za komuniciranje s članovima obitelji i grupom prijatelja te služi kao grupna soba za dopisivanje, prenosi TechCrunch.

Spaces je u suštini ista stvar kao Rooms, ali ima nešto više opcija, više emotikon reakcija, alata za moderatore, itd... Ta se opcija može usporediti s aplikacijom Slack ili čak s Discord javnim grupama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI