SPREMA SE VELIKA ESTETSKA PROMJENA I Twitter će dobiti emotikone | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SPREMA SE VELIKA ESTETSKA PROMJENA I Twitter će dobiti emotikone

Autor Smartlife

Emotikoni će se na Twitteru razlikovati od emotikona na koje smo navikli na drugim društvenim mrežama

  Izvor: Profimedia

Umjesto komentara, uskoro ćete uz pomoć emotikona moći pokazati što mislite o nekom twitu. Društvena mreža Twitter bi uskoro mogla implementirati upotrebu emotikona kao način reakcije na neku objavu. Taj sustav označavanja objava veoma je sličan onom koji se nalazi na društvenoj mreži Facebook još od 2016. godine, ali nije isti.

Umjesto dosadašnjih oznaka u obliku zvijezde i srca koji imaju istu svrhu kao Like gumb, korisnici Twittera bi uskoro mogli reagirati na objave drugih korisnika uz pomoć emotikona. Fotografije koje je objavila Jane Manchun Wong ukazuju na to da će korisnici moći birati između četiri ponuđene reakcije.

  Izvor: Twitter

Neće se u potpunosti kopirati sistem reakcija s Facebooka. Obje će društvene mreže imati emotikone koji iskazuju tugu i smijeh dok će Twitter posjedovati i emotikon Cheer (bodriti). Na Twitteru neće biti ni ekspresije koja iskazuje ljutnju, što je veoma popularan emotikon na društvenoj mreži Facebook.

Četvrti i za sada posljednji emotikon je "Hmm" koji predstavlja radoznalost, čuđenje ili da vam je nešto zanimljivo, a sve ovisi o kontekstu. Ovakvi specifični odgovori odnosno reakcije su najvjerojatnije odabrane zbog njihove popularnosti. Twitter je otkrio da su tijekom 2020. godine među najpopularnijim emotikonima bili smješko (smiley) koji plače dok se smije i smiley koji samo plače.

Razmatrala implementacija forme ocjenjivanja objava s opcijama Agree i Disagree, ali sudeći po posljednjim informacijama od iste se odustalo. Slične emotikone je Twitter plasirao i 2015. godine, kao i sistem ocjenjivanja objava 2018. godine, ali te promjene nisu zaživjele kod korisnika pa su brzo odustali od istih.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI