USKORO ĆE SE LOPTA ZAKOTRLJATI Tko su favoriti za Euro 2020? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

USKORO ĆE SE LOPTA ZAKOTRLJATI Tko su favoriti za Euro 2020?

Autor Krunoslav Ćosić

Turnir Euro 2020 započinje u petak 11. lipnja kada Turska u Rimu igra protiv Italije

  Izvor: Profimedia

Kakve su šanse Hrvatskoj na predstojećem turniru Euro 2020, hoće li nam Europsko prvenstvo u nogometu ponovo donijeti radost, kao što je bilo u Rusiji prije tri godine?

Navijači glavnih nogometnih nacija na europskom kontinentu razmišljaju o šansama njihove momčadi. CIES Football Observatory izračunao je koeficijent za osam najboljih reprezentacija, pri tome rangirajući svaku momčad kroz analizu igrača u odnosu na vrijeme koje su odigrali te razinu igre u sezoni 2020/21.

 WALES;V;ALBANIA;INTERNATIONAL;FRIENDLY;FOOTBALL;CARDIFF;CITY;STADIUM;UK;05;JUNE;2021;EURO;2020;ADIDAS;MATCH;BALL;SOCCER;Sport;Football Player;Sportsperson;100579123 Izvor: Profimedia

Uzimajući sve ovo u obzir, Francuska bi trebala biti favorit za trijumf u finalu 11. srpnja, s koeficijentom 1,29. Ako se analiza pokaže točnom, Njemačka i Španjolska borit će se za mjesto u polufinalu, a Engleska na četvrtom mjestu je za sada ipak upitna.

Slijede Portugal i Italija, a zatim i Nizozemska i Belgija, ali Hrvatske nema među prvih osam. Iznenađenja su itekako moguća, znamo to i sami. Hrvatska će svoju sreću tražiti već u prvoj utakmici protiv Engleske, a utakmica se igra u nedjelju 13. lipnja u 15 sati.

  Izvor: Statista

Zatim 18. lipnja igramo protiv Češke u 18 sati, a treći susret protiv Škotske je na rasporedu 22. lipnja u 21 sat. Nakon toga slijedi osmina finala, četvrtfinale, polufinale pa finale.

Preporučujemo da već sada preuzmete mobilnu aplikaciju Euro 2020 Official na svoj pametni telefon Android (verzija 5.0 ili novija) te na uređaje koji koriste iOS operativni sustav verzije 10.0 ili noviji. Uz uživo rezultate svih nogometnih utakmica, u mobilnoj aplikaciji možete pratiti razne statistike, ali i odigrati Fantasy football u kojoj možete imati svoju ekipu.

S obzirom da se prvenstvo igra u više europskih gradova, dobro će vam doći i takve informacije. Mobilna aplikacija nudi i druge funkcionalnosti koje ćete sami otkriti, poput analiza igraća te njihovog rankinga, ali i obavijesti kada na utakmicama budu postignuti golovi.

  Izvor: Apple.com

Aplikacija Euro 2020 Official dostupna je na engleskom, francuskom, njemačkom, ruskom, španjolskom, talijanskom i portugalskom jeziku.

Europsko prvenstvo u nogometu po prvi je put održano 1960. godine i od tada se održava svake četiri godine. Do sada je održano 15 turnira, s tim da je EURO 2020 prolongiran na 2021. godinu. Po prvi put u povijesti turnira utakmice se ne smiju održavati u jednoj (ili dvije) zemlje već u 11 zemalja diljem Europe.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI