MLADI STE I JOŠ SE UVIJEK TRAŽITE? Ova aplikacija će otkriti vaš skriveni talent | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MLADI STE I JOŠ SE UVIJEK TRAŽITE? Ova aplikacija će otkriti vaš skriveni talent

Autor Krunoslav Ćosić

Kroz Projekt FutureProof razbija se neizvjesnost oko zaposlenja prisutna među Generacijom Z

  Izvor: Hrvatski Telekom

Kako bi se mladi osvijestili o svojim talentima i maksimalno razvili svoje potencijale te na taj način pronašli svoju idealnu profesiju Hrvatski Telekom je pokrenuo projekt FutureProof. Inicijalni pokretač je Deutsche Telekom.

Projekt pomaže mladima osvijestiti se o njihovim talentima, a jedinstvena aplikacija predlaže im karijeru koja odgovara njihovoj osobnosti. Hrvatski Telekom je u suradnji s agencijom Ipsos proveo istraživanje među pripadnicima Generacije Z, kako bi se dobio što bolji uvid u živote mladih, njihove želje i aspiracije.

  Izvor: Hrvatski Telekom

Rezultati istraživanja pokazali su kako je velika većina mladih u Hrvatskoj, njih čak 72 posto, zabrinuta za svoj budući posao i karijeru, a više od polovice ih nije sigurno čime se želi baviti u budućnosti. 66 posto mladih u Hrvatskoj željelo bi svoje interese i hobije pretvoriti u profesionalnu karijeru te bi voljeli dobiti savjete od uspješnih osoba koje su prošle takav profesionalni put. Njih 65 posto također je pokazalo interes za korištenjem digitalnih platformi u razvoju svoje karijere.

I mladi u cijeloj Europi su u neizvjesnosti oko zaposlenja, potvrđuje i posebno istraživanje Deutsche Telekoma koje je pokazalo da 54 posto mladih Europljana uopće nije sigurno koji će poslovi postojati u budućnosti dok ih 43 posto nije sigurno imaju li kvalitete potrebne za poslovni uspjeh.

Projekt FutureProof, uz primjenu Hollandovog RIASEC modela, dominantnog u području psihologije izbora zanimanja, predstavnicima Generacije Z pruža popis karijernih opcija koje odgovaraju različitim tipovima osobnosti.

Aplikacija dostupna i na hrvatskom jeziku je besplatna i dostupna svima, a uz aplikaciju je dostupan i online HUB koji sadrži korisne savjete za mlade kako napisati životopis, pripremiti se za razgovor za posao ili unaprijediti svoj profil na društvenim mrežama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI