BOŽIĆNE TRADICIJE Što Božić predstavlja za različite obitelji i kako ga obilježavaju | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BOŽIĆNE TRADICIJE Što Božić predstavlja za različite obitelji i kako ga obilježavaju

Autor Igor Martić

Postoje teme oko kojih se slaže većina ljudi koji slave Božić

 Bozicno drvo drvce.jpg Izvor: Pixabay

Iako svaka obitelj Božić obilježava malo drugačije, svaka ima svoje običaje i tradicije, postoje stvari oko kojih se većina slavljenika može složiti, stvari koje se smatraju bitnima za sretan Božić.

Prema istraživanju koje je Statista proveo u studenom 2021., božićna je glazba na vrhu popisa za blagdan. 49 posto Amerikanaca smatra božićne melodije bitnim dijelom blagdanske sezone, bez obzira na pitanje koje su božićne pjesme "prave". Spotify je objavio top 8 božićnih pjesama koje su (kroz streaming) preuzete gotovo 5 milijardi puta, a najpopularnija je Mariah Carey s "All I Want for Christmas Is You".

Kad s glazbe prijeđemo na božićne filmove, vjerojatno prvo pomislimo na "Sam u kući". Obično se za Božić gleda i "Umri muški" s neuništivim Bruceom Willisom. Nakon glazbe, 46 posto Amerikanaca filmove naziva esencijalnom, osnovnom tradicijom za Božić.

 Bozicno drvo pokloni.jpg Izvor: Pixabay

Na pitanje čemu se najviše raduju razmišljajući o blagdanima, Amerikanci pokazuju kako zajednica i obitelj još uvijek nadmašuju komercijalne aspekte blagdana. 64 posto ispitanika raduje se druženju s prijateljima i obitelji. Zanimljivo je da Amerikanci više vole davati darove nego ih primati. Poklone su po važnosti smjestili na treće mjesto s 46 posto, iza glazbe i filmova. Za 40 posto Amerikanaca su božićna svjetla i dekoracije bitan dio tradicije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI