GLAZBENI STREAMING Ove božićne pjesme imaju gotovo 5 milijardi preuzimanja | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GLAZBENI STREAMING Ove božićne pjesme imaju gotovo 5 milijardi preuzimanja

Autor Davor Dakić

Donosimo popis božićnih pjesama koje su najpreuzimanije sa servisa Spotify

 Spotify.jpg Izvor: Vladyslav Yushynov / Alamy / Alamy / Profimedia

Ili ih volite ili ih mrzite: s božićnim pjesmama nema između. Pjesma "All I Want for Christmas Is You" iz 1994. godine, koju izvodi Mariah Carey, "najstreaminija" je božićna pjesma širom svijeta, s nešto više od milijardu preuzimanja s glazbenog servisa Spotify. Mariah je konkurenciju ostavila daleko iza sebe.

 Mariah Carey Božić.jpg Izvor: Shutterstock

Na drugom mjestu je klasik "Last Christmas" grupe Wham! iz 1984. sa 794 milijuna streamova. Ipak, kad bi se u obzir uzele godine od objavljivanja pjesama, Ariana Grande je izuzetno uspješna. Iako je "Santa Tell me" tek na trećem mjestu po ukupnom preuzimanju kroz godine, pjesma nastala 2014. godine je uspjela skupiti 595 milijuna preuzimanja. Na četvrtom je mjestu Michael Buble s pjesmom "It's Beggining to Look a Lot Like Christmas" iz 2012. godine (562 milijuna).

Naslovi koji vjerojatno neće dovesti u pitanje dominaciju Carey, Wham! i Grande su posljednja četiri mjesta na listi top 8, među kojima su klasici poput "Rockin' Around the Christmas Tree" Brenda Lee iz 1958. (481 milijun), optimistična "Jingle Bell Rock" koju je 1957. objavio Bobby Helms (474 milijuna).

Predzadnja je "Mistletoe" od Justina Biebera iz 2011. (462 milijuna, a posljednja na listi 8 najpreuzimanijih je "It's the Most Wonderful Time of the Year izvođača Andy Williams iz davne 1963. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI