NAJSKUPLJA VIDEO IGRA Koštat će više od pola milijarde dolara | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAJSKUPLJA VIDEO IGRA Koštat će više od pola milijarde dolara

Autor Smartlife

Radi se na njoj već 10 godina i nije ni blizu kraja

 Source-4-.jpg Izvor: Star Citizen

Možda ste već čuli za Star Citizen, a ako niste - dopustite nam da vas upoznamo! Zamislite MMO u svemiru… Zamislite i simulaciju svega što bi netko mogao raditi u tolikom prostranstvu…

Kao i uvijek ratovanje nekako prevagne pa zato na trenutak zamislite i kako bi sve to izgledalo, od pucanja futurističkim oružjem na tlu brojnih planeta do okršaja najrazličitijih letjelica duž beskonačnog crnog terena. Ambiciozno, zaista ambiciozno!

What is Star Citizen?
Izvor: Youtube

Studio Cloud Imperium Games uhvatio se upravo takvog posla prije gotovo cijelog desetljeća kad je započeo razvoj igre Star Citizen. Inicijalna financijska doza krajem 2012. godine na Kickstarter kampanji je iznosila 2,5 milijuna dolara. Dobar je to start (pomislili smo svi), ali kako će se sljedećih godina pokazati, to je tek - sitniš!

Crowdfunding kampanja je do sada prešla vrtoglavu brojku od 400 milijuna dolara! Netko bi pomislio da će se budući igrači nakon toliko odlaganja (punu verziju igre prema trenutnim planovima treba očekivati tijkom trećeg kvartala 2023. godine), ohladiti. Međutim, od ovog iznosa, četvrtina je skupljena samo u prethodnih godinu dana.

Osim direktnih donacija, budžet se puni i (vjerovali ili ne) prodajom svemirskih brodova kroz mikrotransakcije u igri (koja nije ni izašla) i kozmetičkih dekoracija za njih. Tako npr. UEE Exploration 2950 paket košta čak 1100 dolara, što je ujedno jedini način da igrači dođu do Anvil Carrack plovila.

Sasvim zasluženo, Star Citizen prate i kontroverze da je kompletan projekt u stvari prijevara. Studio to negira redovnim free trial akcijama kojima demonstrira napredak. Jedna takva sada je u tijeku i trajat će sve do 1. prosinca 2021., objašnjava nam SK i podsjeća da će do svoje finalne verzije budžet igre sigurno dogurati do 500 milijuna. Ako ste radoznali kako izgleda igra od pola milijarde dolara, evo prilike.

Star Citizen: Alpha 3.15 - Deadly Consequences
Izvor: Youtube

Inače, ovo NIJE najskuplja igra do sada - postoji jedna još skuplja čija je produkcija službeno koštala više od pola milijarde dolara + marketing troškovi i izdaci za promociju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI