IPHONE KORISNICI SE PITAJU Otkud plava točka na ekranu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

IPHONE KORISNICI SE PITAJU Otkud plava točka na ekranu

Autor Smartlife

Imaju je samo neke aplikacije i to isključivo na iPhone telefonima

 Plava-iPhone-tacka-sta-znaci-1.jpg Izvor: Marko Čavić

Ako koristite Apple iPhone, vidite li plavu točku na ekranu, u gornjem lijevom kutu?

Apple svoje korisnike informira što se s njihovim telefonom događa u svakom trenutku. Iako mnogi to i dalje ne znaju, Apple jasno pokazuje kad neka aplikacija ili servis koriste kameru ili mikrofon telefona u pozadini. I to uz pomoć posebnih narančastih i zelenih točaka koje se pojavljuju u gornjem desnom kutu iPhone uređaja, odmah do notcha u kojoj se nalazi kamera.

S nekim od posljednjih ažuriranja Apple je korisnicima na sličan način dodao još jednu notifikaciju pomoću koje će korisnici imati uvid u to što se događa s njihovim telefonima. Pojavila se i plava točka zbog koje su neki korisnici pomislili kako nešto nije u redu na njihovom iPhoneu. Ali, sve je OK jer je plava točka relativno nov način označavanja aplikacija u okviru iOS sustava.

 Plava-iPhone-tacka-sta-znaci.jpeg Izvor: Marko Čavić

Neke aplikacije poput Instagrama, Twittera, Facebooka i WhatsAppa imaju dobile su plavu točku koja se prikazuje u gornjem, lijevom kutu ekrana. Točka označava da je aplikacija nedavno ažurirana te sadrži nove funkcije koje bi korisnika mogle zanimati. Plavom točkom Apple skreće pozornost korisnicima i da bi ta aplikacija mogla utjecati na njihovu privatnost te bi se bilo dobro informirati što je točno u aplikaciji promijenjeno.

Plava točka se pojavljuje i pored ikonice aplikacije na početnom ekranu i to ne samo na iPhone nego i na iPad uređajima. Još jedna verzija plave točke je ona koja sadrži bijelu strelicu okrenutu gore, udesno.

 Strelica-iPhone-ekran-sta-znaci-1.jpg Izvor: Marko Čavić

To znači da je aplikacija nedavno ažurirana i pristupa lokaciji uređaja. Bijela strelica može, također, biti prikazana na istom mjestu samostalno što ima isti cilj - obavijestiti korisnika da aplikacija u tom trenutku koristi GPS ili mrežnu lokaciju njegovog iPhone telefona ili iPad tableta.

 Plava-iPhone-tacka-sta-znaci-2.jpg Izvor: Marko Čavić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI