ERICSSON: Nastavlja razvijati 6G tehnologije | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ERICSSON: Nastavlja razvijati 6G tehnologije

Autor Krunoslav Ćosić

U fokusu je i umjetna inteligencija kao i njezina implementacija

 6G (1) Izvor: Shutterstock

Ericsson je sklopio dugoročno partnerstvo sa sveučilištem sa sjedištem u Indiji. Cilj suradnje je istraživanje umjetne inteligencije i računalnih tehnologija, sa širim ciljem poticanja istraživanja oko 6G mreža i tehnologija koje će se koristiti na mreži sljedeće generacije koja se očekuje za četiri do pet godina.

Prema ugovoru, Ericsson i Indian Institute of Technology Kharagpur usredotočit će se na korištenje umjetne inteligencije, rubnog računalstva i radijskih tehnologija. Najavljeno je održavanje konferencije u Indiji na kojoj će dvojac raspravljati o razvoju budućih mreža i komunikacija.

Također su postavljene ključne inicijative koje pokrivaju projekte za istraživanje "optimizacije resursa, dinamičke vidljivosti i održivih distribuiranih i rubnih računalnih tehnologija" kao i implementacije AI metoda za zajedničku komunikaciju i očitavanje.

 6G (2) Izvor: Shutterstock

Voditelj Ericssonova istraživanja Magnus Frodigh bio je nazočan događaju kako bi demonstrirao viziju tvrtke da spoji fizički i digitalni svijet kroz 6G tehnologije, piše Mobile World Live, pri čemu se očekuje da će suradnja podržati "translacijska istraživanja" za buduće mrežne platforme dobavljača.

Nitin Bansal, MD u Ericsson India, rekao je da su "dobro spremni kako bi predvodili 6G inovacije te imaju značajna ulaganja u istraživanje i razvoj", odražavajući njihovu predanost zemlji.

U listopadu 2023. dobavljač je predstavio 6G program na svojoj lokaciji za istraživanje i razvoj u Chennaiju i okupio tim lokalnih stručnjaka za projekt. Ericsson također ima centre za istraživanje i razvoj u Bengaluruu i Gurgaonu. Indijska vlada također je pokrenula 6G savez u srpnju 2023.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI