ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ 6G MREŽA: Spajanje digitalnog i fizičkog svijeta | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ 6G MREŽA: Spajanje digitalnog i fizičkog svijeta

Autor Igor Martić

Ericssonov početni fokus bit će na umrežavanju i sigurnosti hardvera

 6G (2).jpg Izvor: Shutterstock

Ericsson je obećao potrošiti desetke milijuna funti na istraživanje 6G-a u Ujedinjenom Kraljevstvu tijekom ovog desetljeća, a rad će obuhvatiti niz područja uključujući sigurnost hardvera, umjetnu inteligenciju, kognitivne mreže i energetsku učinkovitost.

Na medijskom događaju Ericsson je naglasio da će njihovi napori doprinijeti globalnom istraživanju prema sljedećoj generaciji mrežne tehnologije. Bit će to jedan od niza centara i shema u koje je dobavljač uključen na nekoliko svojih glavnih tržišta.

Centar u Velikoj Britaniji zapošljavat će 20 predanih istraživača zajedno s doktorskim studentima koji će raditi zajedno s akademicima i industrijskim igračima na 6G projektima. Početni fokus bit će na umrežavanju i sigurnosti hardvera, prije nego što se krene na druga područja.

 6G (1).jpg Izvor: Shutterstock

“Već postoje brojni globalni programi: Europa je već pokrenula brojne programe tipa 6G, SAD također tako da želimo to pokrenuti u Ujedinjenom Kraljevstvu,” rekla je Katherine Ainley iz Ericsson Velika Britanija i izvršna direktorica za Irsku.

Ericsson je istaknuo kako se nada da će postrojenje u Velikoj Britaniji biti dio širih napora u zemlji, s vladom koja radi na strategiji za sljedeću generaciju mobilne tehnologije. Dobavljač očekuje da će 6G postati dostupan u 2030-ima, uglavnom u skladu s procjenama industrije, iako neki ciljaju na agresivnije vremenske rokove.

Ericsson predviđa tehnologiju koja će podržati spajanje digitalnog i fizičkog svijeta, pružiti takozvanu neograničenu povezanost i ponuditi široke društvene koristi. Potencijalni slučajevi upotrebe uključuju multi-senzornu proširenu stvarnost, preciznu zdravstvenu skrb, pametnu poljoprivredu, kolaborativne robote i inteligentne autonomne sustave.

 6G (1) Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI