Primjena 5G tehnologije u frekvencijskom pojasu 26 GHz | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Primjena 5G tehnologije u frekvencijskom pojasu 26 GHz

Autor Krunoslav Ćosić

5G će se koristiti u najopasnijim aktivnostima poput razminiranja, rudarstva i protupožarne zaštite

 A1 DOK-ING.jpg Izvor: Krume Ivanovski/www.krumeivanovski.com

DOK-ING i A1 Hrvatska predstavili su prvu primjenu 5G tehnologije u frekvencijskom pojasu 26 GHz. Tvrtki DOK-ING, kompaniji za razvoj specijaliziranih robota koja integrira vlastite inovacije i nove tehnologije, razvija i proizvodi sustave posebne namjene za zaštitu ljudskih života, 5G će omogućiti automatizaciju, robotizaciju i korištenje umjetne inteligencije.

Roboti tvrtke DOK-ING, koji se primjenjuju u najopasnijim aktivnostima poput razminiranja, rudarstva i protupožarne zaštite, prvi će u Hrvatskoj koristiti 5G mrežu u frekvencijskom pojasu 26 GHz koju je omogućila A1 Hrvatska primjenom najmodernije radijske tehnologije i 5G FWA odnosno fiksnog bežičnog pristupa.

 Marijo Grgurinović, izvršni direktor tvrtke DOK-ING
Marijo Grgurinović, izvršni direktor tvrtke DOK-ING
Izvor: DOK-ING

Gigabitnu 5G mrežu niske latencije i visokog kapaciteta, na području visokih frekvencija (26 GHz) odnosno području milimetarskog vala (mmW) koristit će za istraživanje i razvoj, u proizvodnji te za testiranje i upravljanje specijaliziranim robotima. Sa sadašnjih 2 Gb/s daljnjim razvojem mrežne tehnologije i korisničkih uređaja mogu se očekivati brzine do 10 Gb/s.

To omogućuje značajno povećanje kapaciteta te pružanje usluge iznimno kratkog vremena odziva od svega par milisekundi na mikro lokacijama poput pravih 5G kampusa te za razne industrijske potrebe i dedicirane privatne 5G mreže, stadione ili dvorane.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI