Zagreb će uskoro dobiti najmoderniji podatkovni centar u regiji | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Zagreb će uskoro dobiti najmoderniji podatkovni centar u regiji

Autor Krunoslav Ćosić

Podatkovni centar vrijedan 11 milijuna eura moći će izdržati potrese magnitude 9 stupnjeva po Richteru

  Izvor: A1 Hrvatska

A1 Hrvatska s izgradnjom podatkovnog centra počela je u rujnu 2020. godine, a centar se gradi prema najvišim svjetskim standardima. Poslovnim će korisnicima, prvenstveno onima koji koriste cloud usluge, omogućiti bezbrižno poslovanje s potvrđenom najvišom razinom stabilnosti i osiguravanja kontinuiteta poslovanja u Hrvatskoj.

Nakon konstrukcijskih građevinskih radova slijede završni radovi uređenja prostora i okoliša te opremanje najmodernijom tehnologijom. Izgradnjom podatkovnog centra prema najvišim svjetskim standardima A1 Hrvatska spremno dočekuje zahtjeve poslovnih korisnika za povećanjem prometa, odnosno kapaciteta pa i za eventualne buduće krizne situacija poput potresa ili potpunog rada na daljinu.

 Tomislav Makar i Ivan Gabrić iz A1 Hrvatska
Tomislav Makar i Ivan Gabrić iz A1 Hrvatska
Izvor: A1 Hrvatska

„Novi podatkovni centar imat će Tier III certifikat za dizajn prema Uptime institutu, svjetskom autoritetu u standardizaciji performansi infrastrukture. Potvrda je to da će kao najmoderniji podatkovni centar u regiji ispuniti maksimalne razine dostupnosti i pouzdanosti, a time i jamčiti kontinuitet poslovanja naših poslovnih korisnika“, objasnio je Tomislav Makar, glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije A1 Hrvatska.

Dizajn infrastrukture osigurava korisnicima nivo redundancije sustava N+1 čime se jamči neprekidan Rad i u slučaju potresa do magnitude 9 po Richterovoj ljestvici. Također, bit će najefikasniji u regiji s maksimalnom energetskom učinkovitošću, odnosno optimiziranom potrošnjom električne energije zahvaljujući naprednom upravljanju sustavom hlađenja i odvođenja zagrijanog zraka.

Prednosti kolokacije u A1 podatkovnom centru su bezbrižno poslovanje, ali i uštede tako da korisnik ne mora brinuti o infrastrukturi i opremi, ima predvidive troškove, 24/7 podršku i održavanje te najvišu razinu sigurnosti. Objekt u Zagrebu na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Nežićeve ulice gradi tvrtka Vertiv.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI