META LANSIRALA NOVU HIT APLIKACIJU: Utipkaš tekst, slika ti iskoči sama | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

META LANSIRALA NOVU HIT APLIKACIJU: Utipkaš tekst, slika ti iskoči sama

Autor Smartlife

Meta se također pridružila trendu kompanija iz Silicijske doline koje "traže svoje mjesto pod AI suncem"

 Imagine-_-Meta-AI-_-generator-slika-_-Foto-Meta-3-.jpg Izvor: Meta

Imagine AI je besplatni generator čije je sučelje maksimalno pojednostavljeno i sastoji se od okvira za unos teksta i gumba za generiranje slika. Tvrtka u vlasništvu Facebooka, uz širu primjenu Meta AI asistenta unutar globalno najpopularnije chat aplikacije WhatsApp te Instagrama i Messengera, najavila je i uvođenje generatora slika temeljenog na umjetnoj inteligenciji pod nazivom Imagine AI.

Riječ je o samostalnom proizvodu, za sada namijenjenom samo korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama, slično postojećim generatorima kao što su Midjourney i DALL-E. Ova dva su, međutim, nešto kompliciranija za korištenje, kada su u pitanju obični korisnici, a uz to se njihovo korištenje plaća.

Imagine AI je generator čije je korištenje, barem za sada, besplatno. Osim toga, njegovo sučelje je maksimalno pojednostavljeno i sastoji se samo od okvira za unos teksta i gumba za generiranje slike.

Imagine se već koristio u Meta AI chatovima, ali sada je "prerastao" chat prozore. Tako su korisnici u SAD-u dobili pristup generatoru slika na imagine.meta.com kojem se može pristupiti s računala ili pametnog telefona.

Meta će generiranim slikama dodati nevidljivi "vodeni žig" kako bi se lakše vidjele među slikama proizvedenim drugim alatima i aplikacijama iste namjene.

Slike su označene vodenim žigom posebnim modelom dubinskog učenja koji može otkriti samo drugi odgovarajući model, izvještava Android Authority. Zaštitni znak otporan je na najčešće manipulacije kao što su rezanje ("cropping"), mijenjanje ili ispravljanje boja, snimanje zaslona i slično.

Isti nevidljivi vodeni žig naći će se u bliskoj budućnosti na drugim Meta proizvodima koji koriste ili proizvode slike generirane umjetnom inteligencijom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI