GEMINI: Googleov najmoćniji AI model do sada | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GEMINI: Googleov najmoćniji AI model do sada

Autor Smartlife

Google lansira novu umjetnu inteligenciju, tvrdi da je moćnija od ChatGPT-a

 Google Gemini, YouTube.jpg Izvor: Youtube

Ova umjetna inteligencija sada pokreće Google Bard, a stigla je i do pametnih telefona Pixel 8 Pro. Tehnološki div tvrdi da je njegov novi AI daleko bolji od onoga što tvrtka OpenAI i njegova umjetna inteligencija ChatGPT može ponuditi, a uskoro ga planira integrirati u svoje usluge poput pretraživanja, oglasa, Chromea i mnogih drugih.

"Nova era modela predstavlja jedan od najvećih znanstvenih i inženjerskih napora koje smo poduzeli kao tvrtka", rekao je Sundar Pichai, izvršni direktor Googlea. "Stvarno sam uzbuđen zbog onoga što je pred nama i prilika koje će Gemini donijeti ljudima diljem svijeta."

Zapravo, Gemini je obitelj modela umjetne inteligencije koji su obučeni na ogromnom skupu podataka teksta i koda.

 Google-Gemini.jpeg Izvor: Google

Gemini u tri verzije

Google kaže da ga Blizanci mogu razumjeti i pokušati odgovoriti na pitanja koja su neobična, izazovna i otvorena. Zna pokazati i svoju kreativnu stranu pa će, ako ga korisnici to zatraže, napisati pjesmu, kod, scenarij, pismo ili sadržaj e-maila.

Gemini dolazi u tri verzije:

• Gemini Pro - konkurent modelu ChatGPT 3.5. Najmoćnija besplatna inačica dizajnirana za složene zadatke koju sada pokreće Google Bard chatbot. Zahtijeva internetsku vezu.
• Gemini Nano - manji i učinkovitiji model, namijenjen uređajima poput pametnih telefona. Ne zahtijeva internetsku vezu već prvenstveno služi da uređaji budu lokalno pametniji i brži.
• Gemini Ultra - konkurent ChatGPT 4 modelu. Najveća i najsnažnija verzija Gemini, dizajnirana za obavljanje najsloženijih zadataka. Postat će dostupna u 2024.

Implementacijom modela Gemini Pro Google kaže da je Bard stekao "naprednije razmišljanje, planiranje, razumijevanje i druge sposobnosti". S druge strane, od iduće godine korisnicima će biti dostupna plaćena verzija chatbota pod nazivom Bard Advanced, koju pokreće Gemini Ultra.

Gemini: Googleov najnoviji i najsposobniji AI model
Izvor: Youtube

Vlasnici Googlea Pixel 8 Pro s novim ažuriranjem dobili su pristup modelu Gemini Nano, ali ne u punom kapacitetu. AI model može sažeti snimke u aplikaciji Snimač. Tvrtka tvrdi da će uskoro pokrenuti značajku "Smart Reply", ali samo ako se koristi Google tipkovnica i samo u WhatsAppu. Ostale aplikacije za razmjenu poruka i drugi dijelovi operativnog sustava dobit će Gemini funkcionalnost tijekom sljedeće godine.

 Gemini-rezultati-sintetickih-testova.jpeg Izvor: Google

Google je također predstavio brojne sintetičke rezultate testova kao dokaz da je Gemini bolji od OpenAI rješenja. Međutim, do lansiranja modela Gemini Ultra, ChatGPT 4 ostaje najbolje rješenje dostupno na tržištu.

Praktično s Geminijem: Interakcija s multimodalnom umjetnom inteligencijom
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI