LIKOVI IZ VIDEOIGARA: Govorit će našim glasom pomoću umjetne inteligencije | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

LIKOVI IZ VIDEOIGARA: Govorit će našim glasom pomoću umjetne inteligencije

Autor Smartlife

Novi patent tvrtke Electronic Arts objašnjava kako će igrači moći posuđivati svoje glasove likovima u igrama

 EA-patent-glas-igraca-u-igrama.jpeg Izvor: YouTube / EA Star Wars

Želite li da glavni likovi u igrama zvuče poput vas? Upravo je to cilj najnovije tehnologije kojom tvrtka EA želi u gaming uvesti dozu imerzije kakva dosad nije viđena.

Electronic Arts je prijavio patent još 2020. godine, ali je tek nedavno postao dostupan javnosti kada ga je primijetio portal veryallgaming. Ako ikada zaživi, ova će tehnologija koristiti sofisticirane sustave za generiranje govora koji zvuči kao da ga govori igrač, uključujući sve male stvari koje ga čine prepoznatljivim, poput tona, emocija i vokalnog naglaska.

Kako mnoge igre dopuštaju igračima da naprave lice svog lika kako god žele dodavanje vlastitog glasa zaista je nešto što bi iskustvo igranja podiglo na višu razinu i svemu dalo vrlo osobni pečat.

 EA-Player-Voice-Patent.jpg Izvor: EA / PATENT PUBLIC SEARCH

Imali smo prilike vidjeti kako je umjetnom inteligencijom "oživio" glas Vala Kilmera u filmu Top Gun: Maverick, ali i da je James Earl Jones dopustio Lucasfilmu da njegov glas koristi za ulogu Darth Vadera, što je i učinjeno u mini-seriji Obi-Wan Kenobi.

No, takvi su pothvati zahtijevali sate i sate arhivskog materijala pa će biti vrlo zanimljivo vidjeti koliko će igračima trebati da uvježbaju glas svog digitalnog dvojnika i kakav će biti konačni rezultat.

Ono što u patentu nije navedeno je odgovor na pitanje tko ima pravo na generirani glas.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI