UZ POMOĆ UMJETNE INTELIGENCIJE: Pronađite idealan dar za blagdane | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UZ POMOĆ UMJETNE INTELIGENCIJE: Pronađite idealan dar za blagdane

Autor Davor Dakić

Generativna umjetna inteligencija pomaže u pronalaženju blagdanskih darova

  Izvor: Profimedia

Mnogima je pronalaženje blagdanskih darova posao koji može potrajati jer ako nemate ideju što kupiti onda je i kupnja prava muka. Međutim, uz pomoć preporuka za darove generirane umjetnom inteligencijom pretraživanje će biti itekako olakšano, najavljuje Google na svojem blogu.

Search Generative Experience (SGE), koji donosi generativne AI mogućnosti u Google pretraživanje, osmišljen je kako bi vam pomogao razumjeti teme na brže, jednostavnije načine i otkriti nove uvide, što može biti posebno korisno za darivanje.

Google od sada uvodi novu mogućnost unutar SGE-a kako bi pomogli blagdanskim kupcima da se lakše nadahnu i pronađu savršeni blagdanski dar. Kao primjer možemo uzeti poklon za kuhara ili kuharicu.

Upišite u Googleovu tražilicu "sjajni darovi za kuhare" i sada ćete vidjeti širok izbor potkategorija koje možete istražiti — poput specijalnih alata, zanatskih sastojaka, kulinarskih pretplata, pa čak i iskustava poput tečajeva kuhanja — s opcijama velikih i malih robnih marki. Samo dodirnite kategorija za pregledavanje opcija darova koje je moguće kupiti i odabir proizvoda za kupnju.

Ako tražite "sjajne darove za kuhare koji vole tjesteninu" možete dobiti specifičnije opcije koje će im sigurno izmamiti osmijeh na lice. Možda tražite poklon za 7-godišnjaka koji želi biti izumitelj. Dobit ćete kreativne, specifične ideje koje se mogu kupiti — od setova za kemiju do kompleta za kodiranje.

Kupujte što vam (doslovno) pada na pamet

Sezona je darivanja, ali otprilike polovica ljudi zapravo kupuje za sebe tijekom praznika. Kupci, osobito oni koji kupuju odjeću, također često imaju vrlo specifičnu viziju na umu: zapravo, 20% upita o odjeći sastoji se od pet ili više riječi.

Google predstavlja novi način kupnje tako da artikl koji vam je na umu stavite u svoju košaricu za kupnju, uz generiranje slika za kupnju koje pokreće umjetna inteligencija. Google povezuje svoju tehnologiju generiranja slika s više od 35 milijardi unosa u Shopping Graphu. To će vam pomoći da bolje vizualizirate i pronađete stil koji tražite.

Uskoro kada budete koristili SGE za traženje odjeće imat ćete opciju generiranja fotorealističnih slika nadahnutih riječima koje tražite i moći čete kupovati proizvode koji odgovaraju tim slikama.

Recimo da želite novi zimski kaput, ali niste pronašli baš ono što tražite. Uz generativni AI u pretraživanju samo potražite taj stil i dodirnite "Generiraj slike" da biste vidjeli fotorealistične slike koje odgovaraju vašoj viziji.

Ako želite napraviti prilagodbu, na primjer ako biste više voljeli šarenu metalik jaknu umjesto one s uzorkom, samo unesite tu doradu u tekstualni okvir da biste vidjeli novi skup slika. Nakon što pronađete ono što vam se sviđa pomaknite se prema dolje da vidite slične proizvode koji se mogu kupiti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI