KORISNICI GOOGLE MAPS APLIKACIJE: Nisu oduševljeni novim izborom boja | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KORISNICI GOOGLE MAPS APLIKACIJE: Nisu oduševljeni novim izborom boja

Autor Smartlife

Mnogi se žale na novu verziju Google Mapsa: "Ne vidim gdje trebam ići, tko je izabrao ove boje?"

 Google-Mape-novi-i-stari-dizajn.jpeg Izvor: 9to5Google

To su samo neki od komentara na nove boje koje se koriste u aplikaciji Google Karte. Google je u listopadu najavio da će donijeti neke promjene u aplikaciji Google Maps, a jedna od njih je nova paleta boja, koja je sada stigla do svih korisnika. No, sudeći prema pritužbama korisnika, mnogi nisu oduševljeni novim rješenjem.

Ako ste proteklih dana koristili Google Maps sigurno ste primijetili da glavne ceste više nisu označene žutom već sivom bojom dok ostale ceste više nisu bijele već svijetlo sive – slično Apple Mapsu.

Boja vode je svjetlija nego prije, dobili smo i nove nijanse zelene za označavanje polja i šuma, a navigacijske rute više ne izgledaju isto. Glavna ruta sada je tamnoplava, a alternativna više nije siva već svijetloplava.

Uglavnom, dizajn aplikacije nije drastično mijenjan, ali dojmovi korisnika na društvenim mrežama i forumima nisu baš pozitivni.

Najveće zamjerke korisnika odnose se na razlike u bojama glavne i alternativne rute, ali i na razliku u boji rute u odnosu na cestu. U oba slučaja korisnici tvrde da su nove boje previše slične odnosno da se nedovoljno razlikuju prilikom “brzinskog pogleda”, gledanja iz daljine kao i kada dolazi do odsjaja.

"Ne vidim kamo bih trebao ići, jedva mogu razlikovati glavnu rutu od alternativne rute, pogotovo kada je sunčano", kaže jedan korisnik Reddita. "Koristio sam nove karte na nedavnom putovanju. Tri puta sam krivo skrenuo. Tko je izabrao ove boje? Bespotrebno su dirali ono što nije bilo pokvareno", kaže drugi korisnik.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI